неділя, 19 червня 2011 15:56

Янукович і президент Китаю "відкривали нову сторінку" у відносинах двох країн

У суботу, 18 червня, у Криму відбулася зустріч президента Віктора Януковича та його колеги з КНР Ху Цзіньтао, який прибув в Україну з державним візитом.

Про це повідомила прес-служба глави Української держави.

Президент особливо підкреслив, що нині втілюється у життя рішення про відкриття нової сторінки у відносинах України та Китаю, яке було ухвалено на попередній зустрічі глав держав минулого року.

"Ваш візит є знаковою подією для нашої країни та українського народу", - сказав Янукович.

Зі свого боку Глава КНР зазначив, що це вже його третя зустріч із президентом України з 2010 року. На його переконання, постійні контакти між керівництвом двох країн є свідченням взаємної великої уваги до розвитку китайсько-українських  відносин.

Ху Цзіньтао зазначив, що Китай та Україну поєднують традиційно дружні взаємини, які постійно зміцнюються з часу встановлення між державами дипломатичних відносин.

"Сторони здійснюють досить ефективну співпрацю в політичній, торговельно-економічній, гуманітарній, науково-технічній сферах, а також на міжнародній арені. Все це співробітництво і взаємодія принесуть нам величезні результати", - упевнений Голова КНР.

"Ви та уряд України розглядаєте розвиток відносин з Китаєм як один із пріоритетів зовнішньої політики вашої держави. І в Китаї це високо оцінюють", - сказав лідер КНР, звертаючись до президента України.

Голова КНР підкреслив, що зміцнення та розвиток відносин між двома державами у контексті стратегічного партнерства, зміцнення всебічної співпраці та дружніх зв'язків - "це встановлений курс китайського уряду".  Ху Цзіньтао наголосив, що китайська сторона готова докладати постійних зусиль у цьому напрямку.

"Я глибоко переконаний, що мій нинішній візит надасть додаткового імпульсу розвитку українсько-китайських відносин", - сказав  він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович і президент Китаю "відкривали нову сторінку" у відносинах двох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути