вівторок, 07 червня 2011 09:50

Мартинюку не вистачає китайських грошей

Мартинюку не вистачає китайських грошей

Перший віце-спікер Верховної Ради Адам Мартинюк відзначив позитивні результати зусиль української та китайської сторін у відновленні докризових обсягів торгівлі у контексті реалізації домовленості лідерів України та КНР довести її показники найближчим часом до 10 мільярдів доларів США.

Як повідомила прес-служба Мартинюка, про це політик заявив під час зустрічі з заступником голови постійного Комітету Всекитайських зборів народних представників Китайської Народної Республіки Ван Чжаого.

За словами Мартинюка, динаміка цього процесу протягом останніх двох років підтверджує реальність виконання поставлених задач.

Разом з тим, перший віце-спікер висловив жаль з приводу того, що двостороннє інвестиційне співробітництво ще не відповідає можливостям Китаю і потребам України.

Крім того, Мартинюк наголосив на запровадженні інструментів розширення спектру взаємин і спільних інтересів у сфері торгівлі, інвестицій, кредитно-фінансовій та виробничій галузях.

Зокрема, український політик підкреслив необхідність реалізації масштабних інфраструктурних проектів в Україні за участі китайського капіталу і технологій, а також ініціювання нових взаємовигідних інвестиційних проектів і програм.

За його словами, першим українсько-китайським інфраструктурним інвестиційним проектом, для реалізації якого Китай надасть кредит в обсязі 372 мільйони доларів США, може стати швидкісна залізниця між аеропортом "Бориспіль" та містом Київ, церемонія започаткування будівництва якої планується в рамках державного візиту голови КНР Ху Цзіньтао в Україну. 

Зараз ви читаєте новину «Мартинюку не вистачає китайських грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути