понеділок, 20 червня 2011 12:40

Янукович розраховує на великі китайські гроші

Янукович розраховує на великі китайські гроші

Президент Віктор Янукович сподівається, що товарообіг між Україною та Китаєм у 2012 році перевищить 10 млрд доларів.

"Переконаний у тому, що межа 10 млрд. доларів для нас легко буде досягнута, і ми будемо рухатися в наступному році за межі цієї цифри", - сказав Янукович на переговорах з главою КНР Ху Цзіньтао в розширеному форматі у понеділок у Києві.

Глава української держави також зазначив, що в поточному році збільшення товарообігу триває на рівні 80%. Він також висловив переконання, що це є свідченням величезного невикористаного потенціалу співробітництва між Україною та Китаєм.

Крім того, Янукович сподівається на залучення масштабних інвестицій з Китаю для реалізації інфраструктурних проектів у нашій країні.

"Окремо хотів би підкреслити необхідність залучення масштабних інвестицій для інфраструктурних проектів в Україні із залученням китайських технологій", - сказав він.

Президент згадав найбільш актуальний спільний проект зі спорудження швидкісної залізниці між аеропортом "Бориспіль" та Києвом. "Він повинен бути реалізований у встановлені терміни на найвищому якісному рівні. Переконаний, що це тільки перші кроки нашого співробітництва", - сказав він.

Янукович також повідомив, що зараз триває технічна робота з реалізації проекту будівництва газотурбінної гідроелектростанції у місті Щолкіне в Криму.

"Сподіваюся, що якнайшвидший її запуск забезпечить вирішення проблеми нестачі електроенергії в Криму та розвитку східного Криму", - зазначив Янукович, нагадавши, що ці проекти реалізовуються за рахунок кредитних коштів китайських банків під державні гарантії України.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розраховує на великі китайські гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути