Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2011 13:29

Кирило молитиметься у Харкові по праву руку від Леніна

Кирило молитиметься у Харкові по праву руку від Леніна

Священики харківських храмів Московського патріархату настійно рекомендують своїм парафіянам відвідати богослужіння на площі Свободи в неділю, яке буде проводити патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

Про це "Главному" стало відомо з власних джерел.

Ситуацію посилює те, що фактично віруючих позбавляють вибору, оскільки в неділю 8 травня ні в одному храмі МП традиційної недільної літургії не буде. Тобто або вдома сиди, або - до Кирила на площу.

"Ми в розгубленості, не знаємо, що робити: і на службу йти потрібно, але що ж ми підемо на площу Леніну молитися?!" - зазначила парафіянка одного з храмів Харкова.

Нагадаємо, 7-8 травня в Харкові з візитом перебуватиме патріарх Московський і всієї Русі Кирило. У неділю, 8 травня, на 9.00 на площі Свободи запланована Божественна літургія за участю митрополита Київського і всієї України Володимира та багатьох православних ієрархів з Росії, України та зарубіжжя. Делікатність ситуації в тому, що на площі Свободи стоїть пам'ятник Леніну, який буде по праву руку патріарха.

Зараз ви читаєте новину «Кирило молитиметься у Харкові по праву руку від Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути