четвер, 05 травня 2011 09:18

До України завтра приїде патріарх Кирило

До України завтра приїде патріарх Кирило

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 6-8 травня відвідає з архіпастирським візитом Донецьк і Харків.

Як заплановано, глава РПЦ візьме участь в урочистостях на честь 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, повідомили у синодальному Інформаційному відділі Російської православної церкви.

Очікується, що він прибуде до Донецька в п'ятницю 6 травня. Вранці наступного дня він відслужить Божественну літургію у міському Спасо-Преображенському кафедральному соборі, а потім відвідає спортивний комплекс Донбас-арена.

У той же день делегація Російської православної церкви прибуде до Харкова. Патріарх Кирило відвідає Свято-Благовіщенський кафедральний собор, де звернеться з вітальним словом до віруючих.

Увечері предстоятель візьме участь у святкуванні 90-річчя з дня народження митрополита Никодима, яке відбудеться в Харківському академічному театрі опери та балету ім. Миколи Лисенка.

Вранці 8 травня на площі Свободи Харкова буде звершено Божественну літургію, в якій разом з патріархом Кирилом братимуть участь митрополит Київський і всієї України Володимир та духовенство з Росії та України.

Потім патріарх візьме участь в урочистій церемонії покладання вінків до меморіального комплексу Слави та відвідає Харківське єпархіальне управління.

У той же день делегація Російської церкви повернеться до Москви.

У Харкові вживаються безпрецедентні організаційні заходи у зв'язку з приїздом патріарха. Cеред іншого, розглядається ідея прикрити чимось пам'ятник Леніну.

Зараз ви читаєте новину «До України завтра приїде патріарх Кирило». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути