вівторок, 26 квітня 2011 15:56

Патріарх Кирило хоче, щоб між Україною та Росією не було кордонів

Патріарх Кирило хоче, щоб між Україною та Росією не було кордонів

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що чорнобильська трагедія повинна спонукати народи Росії, України та Білорусі до єднання.

Про це він сказав після завершення молебню, присвяченого річниці трагедії.

"Ми згадуємо це (аварію на ЧАЕС-ред) не як люди, які зазнали поразки, але як люди, які здобули перемогу. І, дійсно, ця перемога, як і будь-яка перемога, супроводжувалася стражданням ... Ніколи з пам'яті нашої не повинні стертися ці приклади героїзму, подвигу, мужності", - підкреслив патріарх.

"Незвичайний приклад солідарності людей перед обличчям спільного ворога. Нехай він ніколи не зітреться з нашої пам'яті, нехай він надихає нас на збереження братських відносин. Нехай кордон, який існує між державами, ніколи не розділяє наш народ, духовний, єдиний, в більшості своїй православний. І нехай кордон ніколи не розділить братські народи України, Білорусі і Росії", - сказав він.

Нагадаємо, патріарх Кирило відслужив короткий пасхальний молебень у Свято-Іллівському Чорнобильському храмі. Візит патріарха до Чорнобиля приурочений до 25-х роковин аварії на ЧАЕС.

Після відвідин храму предстоятель РПЦ відправив панахиду біля пам'ятника ліквідаторам катастрофи на Чорнобильській АЕС, який розташований в зоні відчуження. У середу, 27 квітня, патріарх відслужить Божественну літургію в Києво-Печерській лаврі.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило хоче, щоб між Україною та Росією не було кордонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути