Ексклюзиви
субота, 23 квітня 2011 14:27

Спецтема: Великдень

Патріарх Кирило привітав Медведєва та Януковича з Великоднем

 Патріарх Кирило привітав Медведєва та Януковича з Великоднем

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило у переддень Великодня направив привітання главам держав, що входять в канонічний простір Російської православної церкви.

Патріарші поздоровлення спрямовані і президенту і прем'єр-міністру Росії, президентам України та Білорусі, а також в.о. президента Молдови.

"Христос, який переміг смерть і відкрив людям шлях до набуття вічної єдності з Богом, та пошле Вам все, що потрібне для того, щоб Ви і надалі могли гідно і відповідально здійснювати служіння Росії. Підношу молитви Господу про зміцнення Ваших сил у діяльності на благо держави і всього нашого народу ", - пише патріарх Дмитру Медведєву у посланні, яке цитує прес-служба предстоятеля.

Вітаючи Володимира Путіна, патріарх Кирило зазначив "плідну взаємодію Церкви і держави", багато в чому завдяки якому, на його думку, триває "духовне відродження нашого народу".

Віктора Януковича предстоятель подякував за "конструктивну співпрацю" органів державної влади з Українською православною церквою, що допомагає багатьом людям "необмежено сповідувати віру Христову".

Розвитку релігійного життя людей, на думку патріарха, багато в чому сприяє і плідна взаємодія Православної церкви і білоруської держави, про що предстоятель написав у привітанні Олександрові Лукашенку, побажавши народу його країни миру і процвітання.

Пасхальне послання Патріарха Кирила до віруючих Російської православної церкви в цьому році було опубліковано не тільки російською, а й на державних мовах інших країн, що входять в канонічний простір Московського патріархату, - українською, білоруською, молдавською, казахською, на ряді мов далекого зарубіжжя (англійською , французькою, німецькою, грецькою та інших).

Зараз ви читаєте новину « Патріарх Кирило привітав Медведєва та Януковича з Великоднем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути