понеділок, 25 червня 2012 09:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кілька десятків "бютівців" чатують під судом у Харкові: на засідання їх поки не пускають

Кілька десятків "бютівців" чатують під судом у Харкові: на засідання їх поки не пускають

Під судом у Харкові зібралося кілька сотень прибічників Юлії Тимошенко і біля сотні супротивників на чолі із Олегом Калашніковим.

Про це Gazeta.ua повідомив народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Андрій Павловський, який перебуває зараз у Харкові біля суду, де має відбутися засідання у справі проти Тимошенко.

Він також розповів, що поки що народних депутатів, які приїхали на засідання, до суду не пускають: "Стоїмо перед судом, чекаємо, коли нам відкриють двері, щоб ми могли зайти до зали суду. Не пускають поки що, кажуть з 10.00 почнеться засідання. Так що нас тримають у коридорі та на вулиці, не дають зайти".

За його словами, біля суду зараз перебуває близько 30 народний депутатів.

Крім того, розповів "бютівець", багато зібралося під стінами суду і прихильників Тимошенко. "Сьогодні біля тисячі людей пікетують суд. Загалом тут близько сотні людей Калашнікова і сотень 5-6 прихильників Юлії Тимошенко. Переважно це люди із Харкова та області", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко можуть примусово доставити в суд - Власенко

Павловський також переконаний, що сили Партії регіонів вже вичерпалися і тому їм доводиться привозити "людей Калашнікова":

"Привезли гастральора Калашнікова, його відморозків, яких десь до сотні. Ми бачимо прапори Калашнікова, зараз заведуть пісню "Єднайомося". Сили у них вже немає і вони на посилення прислали Калашнікова. Ви ж бачили, що було під Печерським судом, то вони намагаються те саме відтворити вже під судом у Харкові".

Водночас, наголосив нардеп, поки що не зрозуміло, чи доставлять на засідання саму Тимошенко. "Якщо вони доставляють, то роблять це потайки. Можуть з двору завести, що ми і не побачимо. Поки що невідомо і до засідання суду буде не зрозуміло. Тому ми тут хвилюємося", - підкреслив Павловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важко передбачити, що буде на судах над Тимошенко 25 і 26 червня, бо влада діє алогічно - Соболєв

Нардеп також розповів, що вчора, 24 червня, спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс близько 4 годин спілкувалися з Тимошенко та з німецькими і українськими лікарями, які її лікують. "Нам не відомо, у Харкові вони чи ні. Якщо в Харкові, то ми сподіваємося, що вони на засідання суду прийдуть", - наголосив нардеп.

Водночас, "бютівець" зазначив, що найголовніший суд відбудеться завтра, коли розглядатиметься касаційна скарга Тимошенко по рішенню Печерського суду з газової справи.

"Завтра найважливіший суд — це касація. І якщо вплив і тиск міжнародної громадськості і європейських лідерів на Януковича був впливовий, то ми маємо сподівання, що побачимо відповідне рішення і касаційного суду. Якщо тиск був не достатній, то вони спробують в чергове перенести касацію на декілька тижнів чи на місяць", - вважає нардеп.

Павловський додав: "Ви бачите, що Янукович зайняв певну очікувальну позицію. Він чекає, хто на нього більше натисне, чи щось йому там запропонує. На жаль, він зараз просто торгується чужим життям".

Зараз ви читаєте новину «Кілька десятків "бютівців" чатують під судом у Харкові: на засідання їх поки не пускають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути