неділя, 24 червня 2012 13:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко можуть примусово доставити в суд - Власенко

Тимошенко можуть примусово доставити в суд - Власенко
Сергій Власенко: якщо людина перебуває на стаціонарному, значить вона хворіє. Фото: afp.org

Екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко можуть у понеділок примусово доставити в суд, де повинні відбутися слухання по справі ЄЕСУ, попри те, що німецькі лікарі проти її участі в засіданні.

Про це повідомив її двокат Сергій Власенко.

"Вчора Карл Макс Айнхойпль дав інтерв'ю німецьким ЗМІ, в якому сказав, що німецькі лікарі вважають неможливою участь Юлії Володимирівни в суді з медичних міркувань. Вони вважають, що участю в судовому засіданні будуть повністю нівельовані всі позитиви від того лікування, яке відбувається", - сказав він.

На питання про те, чи можуть Тимошенко доставити в суд примусово, незважаючи на рекомендації німецьких лікарів, Власенко відповів:

"Після того, що у нас вже один раз Юлію Володимирівну побили, після того, як у нас уже відбувалося слухання справи в камері Лук'янівського СІЗО, я, на жаль, у справі Тимошенко нічого не виключаю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Межигір'ї" будують 4-поверховий підземний бункер. Один поверх для грошей — Кужель

На думку захисту екс-прем'єра, участь Тимошенко в засіданні суду можливе лише після її одужання.

"Ми як захист вважаємо, що якщо людина перебуває на стаціонарному лікуванні, це вже саме по собі є підтвердженням того, що людина хворіє. Тому, якщо хтось вважає, що Юлія Володимирівна не хвора, значить, її потрібно виписати з лікарні і після цього запрошувати до суду, а людину, яка перебуває на стаціонарному лікуванні запрошувати до суду - це середньовіччя", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грищенко розповів, як старанно він працює над зближенням з Європою

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова проведе слухання у справі про фінансові махінації під час перебування Тимошенко главою корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Тимошенко, у якої діагностували міжхребцеву грижу, перебуває в харківській лікарні з 9 травня, її лікуванням позмінно займаються німецькі лікарі. Раніше вона не раз заявляла, що не довіряє лікарям пенітенціарної системи України.

Голова правління німецької клініки "Шаріте" Карл Макс Айнгойпль в суботу відвідав засуджену екс-прем'єрку в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" в Харкові і провів в палаті її медичний огляд.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко можуть примусово доставити в суд - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути