понеділок, 25 червня 2012 09:20

Під суд у Харкові сходяться прихильники і противники Тимошенко

Під суд у Харкові сходяться прихильники і противники Тимошенко
Юлії Тимошенко на суді не буде. Фото: obozrevatel.com

Противники і прихильники екс-прем'єра Юлії Тимошенко збираються перед апеляційним судом Харківської області, де на 10.00 призначено засідання Київського районного суду у справі стосовно екс-прем'єра про зловживання корпорації ЄЕСУ.

У понеділок вранці перед будівлею суду зібралося близько 200 супротивників екс-прем'єра. Вони тримають державні прапори, а також прапори з перекресленим портретом Тимошенко і веселим Роджером із зачіскою у вигляді коси.

Крім того, до будівлі суду починають підходити прихильники Тимошенко в футболках з написом "Free Yulia" (Вільна Юля).

Станом на 8.00 прихильників екс-прем'єра не більше 20 осіб. Початок акції в підтримку Тимошенко, а також зустріч з народними депутатами від опозиції заплановані на 10.00.

Як повідомлялося, державна пенітенціарна служба України не буде доставляти екс-прем'єра Юлію Тимошенко на засідання суду в понеділок.

Прес-служба відомства повідомила, що Тимошенко написала заяву про відмову від участі в судовому процесі на підставі висновку німецького професора Карла Макса Айнхойпля.

25 червня пройде перше засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ). Тимошенко звинувачують в організації заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва вже засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

На даний час Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" (Харків). Німецькі медики спостерігають і супроводжують процес реабілітації Тимошенко вже півтора місяці.

Зараз ви читаєте новину «Під суд у Харкові сходяться прихильники і противники Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути