неділя, 24 червня 2012 16:48

Важко передбачити, що буде на судах над Тимошенко 25 і 26 червня, бо влада діє алогічно - Соболєв

Важко передбачити, що буде на судах над Тимошенко 25 і 26 червня, бо влада діє алогічно - Соболєв
Сергій Соболєв: влада перестраховується справою по ЄЕСУ. Фото: podrobnosti.ua

Влада хоче перестрахуватися продовженням арешту Юлії Тимошенко по другій справі, щоб потім вирішити питання касації щодо газової справи.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Сергій Соболєв.

Він зазаначив, що логіки у діях влади не має і важко сказати, чи доставлять Тимошенко на судові засідання 25 червня по справі ЄЕСУ і 26 червня на розгляд касації.

"Абсолютно вже цікаво як влада поєднає дві протилежні речі: то їм треба нібито її доставити за будь-яких умов на перше судове засідання у Харків, і треба зробити так, щоб вона за будь-яких умов не була на другому судовому засіданні, якщо вона вже буде доставлена на перше", - підкреслив Соболєв.

Нардеп додав: "Ясно, що друге засідання повинно бути завершено у той же день і у захисту з'являється право у той же день подати до Європейського суду з прав людини у Старсбурзі. Це є ключовим".

"Навіщо пішла інформація, що її примусово зоставлять на засідання 25 червня? Чи це настільки вже перелякана гра, що в судовому засідання продовжити її термін перебування під вартою по другій справі, бо щось готується тоді на 26 в касації – не зрозуміло", - наголосив парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Вищого спецсуду є одне гідне рішення - скасувати вирок Тимошенко" - адвокат

"Бютівець" зазначив, що не можна наперед передбачити, як відбуватимуться і чим закінчаться ці судові засідання.

"Якби тут прораховувалася логіка, то можна було б щось передбачити. А тут логіки ніякої. Ця влада, на жаль, діє алогічно, тому тут не зрозуміло, що буде далі", - підкреслив він.

Соболєв уточнив: "За всією логікою: або затягування касації буди і надалі, або вони перестрахуються тоді арештом по другій справі, продовживши термін перебування під вартою".

Він додав: "Тоді можна дуже швидко касацію розглянути, повернути, наприклад на новий розгляд, маючи арешт по другій справі. Логіка поведінки стане зрозумілою вже 25 червня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд розгляне скаргу Тимошенко аж наприкінці літа - адвокат

Нагадаємо, що 25 червня має відбутися судвое засідання у справі проти Тимошенко щодо діяльності компанії ЄЕСУ. Адвокати Тимошенко Сергій Власенко припустив, що його підзахисну можуть примусово доставити до суду.

На 26 чеврня призначено розгляд касаційної скарги у газовій справі Тимошенко. Останнє судове засіданні було перенесено у зв'язку з відсутністю екс-прем'єра. У свою чергу, Тимошенко написала заяву про те, що за станом здоровя не може бути присутньою на засіданні і з проханням розглянути скаргу за її відсутності.

Захист Тимошенко переконаний, що влада затягує розгляд касації, аби Тимошенко не могла звернутися до Європейського суду з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Важко передбачити, що буде на судах над Тимошенко 25 і 26 червня, бо влада діє алогічно - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути