вівторок, 21 жовтня 2008 09:17

Катеринчук закликав підтримати ідею Тимошенко

Європейська партія України поділяє стурбованість уряду ситуацією в країні. Сьогодні країні не потрібне політиканство, вона чекає порятунку від розповсюдження наслідків світової фінансової кризи.

Таку думку висловив народний депутат від блоку НУ-НС, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук.

За його словами, сьогодні більшість громадян України чекають узгоджених і рішучих дій від влади.

"У кризовій ситуації важливо мати набір дієвих інструментів і не можна допустити, щоб в різних гілках влади була різна політика. Потрібно сказати чесно громадянам України, що нам доведеться затягнути пояси і, можливо, тих соціальних благ, які ми маємо, вже не буде. І краще вже сьогодні відкрито сказати про це населенню, ніж проводити політику, яка не підтримуватиметься людьми і яка не буде їм зрозуміла", - зазначив він.

Катеринчук вважає, що ініціатива Тимошенко про створення нової коаліції "захисту від світової кризи" повинна бути підтримана з усіх боків: "Потрібно думати про порятунок бюджету кожного українця, тому що розповсюдження цієї фінансової кризи позначатиметься на країні впродовж двох років, спостерігатиметься тільки спад в економіці, в соціальному розвитку".

"Що можуть дати ці вибори? Громадяни ще раз скажуть, що хочуть жити краще? Ще раз послухають про економічні програми і про ухвалення Податкового кодексу, який потім загине в цьому парламенті?

Людям потрібні узгоджені конкретні дії у напрямку поліпшення їхнього добробуту. Якщо не зміниться виборча формула, якщо залишиться старий закон з пропорційною системою виборів, то люди і далі не зможуть впливати на політику", - заявив політик.

Він зазначив, що якщо вибори і відбудуться, то незрозуміло, якою буде нова коаліція. "Про це зараз не може сказати Партія регіонів, вона тільки допускає ті чи інші варіанти. Блок Литвина не може сказати про це. "Наша Україна" вже була в одній коаліції і її розвалила. Після цих виборів будуть ще одні вибори? Цього не може бути, тому що у президента не буде права розпустити парламент знову. Доведеться жити без коаліції. Вибори заради виборів нічого не дадуть", - підкреслив Катеринчук, пише ІМК.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук закликав підтримати ідею Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути