вівторок, 30 жовтня 2007 15:15

Каськів не хоче єдиної партії на основі НУНС

Лідер партії "Пора", що входить до блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Владислав Каськів критикує методи створення на основі цього блоку єдиної партії.

Про це Каськів сказав в інтерв"ю "Радіо Свобода" 29 жовтня.

На його думку, така партія повинна будуватися не за вказівкою зверху.

"Я бачу створення нової партії на основі зворотного процесу, коли вона буде будуватися знизу вгору, коли будуть задекларовані чіткі принципи формування цієї партії й чітка її програма, а далі на основі цих принципів партія створюється знизу вгору на основі тих партій, які ввійшли в блок", - сказав він.

Каськів вважає, що саме такий підхід буде правильним і відповідальним.

"А створювати якийсь там ефемерний політичний проект тільки на догоду якійсь політичній доцільності - у цьому сенсу нема", - вважає лідер "Пори".

Він впевнений, що сьогодні в Україні назріла необхідність створити єдину непопулістську політичну силу ліберально-патріотичного напрямку.

"Я за те, щоб була створена об"єднана ліберально-патріотична партія. Двома руками", - підкреслює він.

При цьому Каськів підтвердив, що йому жаль приносити свою партію в жертву чиїмсь амбіціям при створенні мегапартії, де голос "Пори" не буде почуто.

При цьому Каськів зазначив, що партії, політики й сама Верховна Рада - не самоціль, а особисто для нього партія - лише інструмент реалізації політичних переконань.

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога допускає об"єднання в єдину партію на основі блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" шляхом злиття, приєднання або самоліквідації партій, які входять до нього.

Лідер блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Луценко прогнозує, що партії, які ввійшли в блок НУНС, створять єдину партію до кінця 2007 року.

Президент Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб партії, які ввійшли в блок НУНС об"єдналися в одну, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Каськів не хоче єдиної партії на основі НУНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути