четвер, 08 грудня 2011 10:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Карпачова у СІЗО "вибила" для Тимошенко знеболювальне

Карпачова у СІЗО "вибила" для Тимошенко знеболювальне

Уповноважений з прав людини Ніна Карпачова вважає судове засідання в камері СІЗО, де утримується Юлія Тимошенко, брутальним порушенням норм Європейської конвенції з прав людини та ігноруванням рішень Європейського суду з прав людини.

Зокрема, як повідомив секретаріат омбудсмена, увечері 7 грудня Карпачова  здійснила вже другий за останні два тижні "візит без попередження" до Лук'янівського СІЗО міста  Києва.

Під час трьохгодинного перебування у слідчому ізоляторі вона відвідала в камері екс-прем'єр-міністра Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві останні справи проти Тимошенко "подарували" слідчим СБУ

На запитання Карпачової  про стан здоров'я ув'язнена поскаржилася на те, що вже тривалий час їй відмовляють у знеболювальних препаратах, які раніше вона отримувала протягом 20 днів.

"Через це ув'язнена зазнає страждань і позбавлена нормального сну", - йдеться у повідомленні.

Уповноважений з прав людини запросила до камери начальника медичної частини СІЗО Віктора Пирогова,  після чого було задоволено прохання Тимошенко,  і фельдшер медчастини зробив їй ін'єкцію знеболювального, яке діє 24 години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У СІЗО недоговорюють - Тимошенко не отримує навіть знеболювального

Карпачова також звернула увагу судді Шевченківського районного суду міста  Києва Андрія Трубнікова на неприпустимість проведення судового засідання в умовах камери, оскільки це є "брутальним порушенням принципу публічності судового розгляду й не відповідає   пункту 1 статті 6 Європейської конвенції з прав людини, а також є обмеженням права на захист і може бути розцінено як нелюдське поводження".

Омбудсмен наголосила, що у червні 2011 року Європейський суд прийняв рішення "Лучанінова проти України",  визнавши подібні дії українського суду порушенням зазначених норм Європейської конвенції з прав людини, і зобов'язав Україну виплатити компенсацію постраждалій за рахунок держбюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко почали судити прямо у камері СІЗО

На переконання Карпачової, по суті  є абсурдним питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту людини, яка вже перебуває під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Карпачова у СІЗО "вибила" для Тимошенко знеболювальне ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути