четвер, 08 грудня 2011 09:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко почали судити прямо у камері СІЗО

Тимошенко почали судити прямо у камері СІЗО

У камері Лук'янівського СІЗО, де утримується Юлія Тимошенко, розпочалось судове засідання за участю екс-прем'єр-міністра, її захисника - народного депутата Сергія Власенка, судді Шевченківського райсуду Києва Андрія Трубнікова, слідчого ГПУ Дробота та слідчого СБУ Миколи Грабіка.

Про це журналістам повідомив Власенко, який вийшов із СІЗО під час півгодинної перерви, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Маразм триває, - заявив він. - Всупереч будь-яким законам проходить це засідання у камері СІЗО. Жодним законом воно не передбачено. Як би влада не хотіла залишити Тимошенко за ґратами, але проводити таке засідання - це маразм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві останні справи проти Тимошенко "подарували" слідчим СБУ

"Як би влада не брехала, що Тимошенко - дуже небезпечний злочинець, чинний закон не передбачає застосування другого запобіжного заходу. Це все - маячня та абсурд", - відзначив Власенко.

За словами захисника, на КПП СІЗО він залишив усі документи та телефон, тому до судового засідання був не підготовлений. Як наслідок, він заявив клопотання, щоб йому дозволили принести свої матеріали. Суддя на це погодився.

"Друге клопотання буде про допуск преси. Я розумію, що ви всі знаєте, яким буде результат. Але оскільки засідання формально відкрите, ми будемо вимагати, щоб преса сама побачила, який фарс там відбувається", - зауважив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко можна заарештувати вдруге - СБУ

За його словами, Тимошенко лежить в ліжку, поруч стоять крісла для прокурора та слідчого.

"О 7-й ранку занесли стіл. Відповідно Тимошенко розбудили о 6-й ранку, щоб вона підготувалась. Прапору у камері немає", - додав бютівець.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко почали судити прямо у камері СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути