четвер, 13 жовтня 2011 14:05

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Карасьов: президент має втрутитися в ситуацію навколо Тимошенко

Карасьов: президент має втрутитися в ситуацію навколо Тимошенко

У Партії "Єдиний центр" закликають президента втрутитися в ситуацію навколо екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Період, коли президент України говорив про те, що він не втручається в діяльність судової гілки влади, у діяльність правоохоронних органів, закінчився. Тому що в рамках чисто судового процесу, в рамках логіки суду, який ми спостерігали протягом останніх місяців, вирішити питання українського європейського вибору вже неможливо. Так що президенту, правлячій партії, необхідно буде втрутитися в цю ситуацію, взяти ініціативу на себе, тому що мова йде вже не про Тимошенко, мова йде про Україну", - сказав один з лідерів партії "Єдиний центр" Вадим Карасьов.

Політик зазначив, що необхідно ініціювати і прийняти закон про декриміналізації статті Кримінального кодексу, за якою засудили Тимошенко. Карасьов додав, що депутати парламенту від ЄЦ готові будуть підтримати таку законодавчу ініціативу.

Він зазначив, що якщо декриміналізація статті, за якою засудили Тимошенко, є умовою підписання угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, яке висувають партнери з ЄС, то цю умова необхідно виконати. "Декриміналізація звинувачення Тимошенко, трансформація кримінального обвинувачення у політичне - в обмін на підписання угоди (про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі)", - зазначив Карасьов.

Він також підкреслив, що "відповідно до реакцією російської сторони, відповідно до реакцією Євросоюзу, справа Тимошенко сьогодні, фактично, перетворилося на справу про Україну". Карасьов також нагадав, що низка європейських політиків заявили про те, що "справа Тимошенко" є індикатором діалогу України і Європи та індикатором майбутнього України.

Зараз ви читаєте новину «Карасьов: президент має втрутитися в ситуацію навколо Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути