четвер, 13 жовтня 2011 11:00

Ештон запевнила, що переговори щодо асоціації продовжуватимуться

Ештон запевнила, що переговори щодо асоціації продовжуватимуться

ЄС продовжуватиме вести переговори щодо Угоди про асоціацію, але підписано її буде тільки тоді, коли Брюссель буде переконаний в тому, що українське керівництво вірить у цінності, на якому заснований документ.

Про це заявила Верховний представник ЄС Кетрін Ештон.

"Я вірю, що наша пропозиція завершити цю угоду повинна залишатися на столі. Тимошенко сама просила нас продовжувати технічну роботу щодо Угоди про асоціацію. Але ми можемо підписати таку угоду тільки якщо переконаємося, що українське керівництво вірить у цінності, на яких базується ця угода і віддано їх підтримує", - заявила вона в середу в Брюсселі на пленарному засіданні Європейського парламенту в ході дискусії щодо України.

Верховний представник також висловила переконання, що Європейський парламент також не підтримає таку Угода, якщо "не буде переконаності".

Ештон вважає, що громадськість, як в ЄС, так і в Україні, "отримає від цього вигоди, а український уряд - дорожню карту, яка потрібна країні".

"Я вірю, що ми не повинні йти від технічних переговорів, продовжувати їх, щоб покласти на стіл документ, який зробить абсолютно ясним для обох сторін, що можливо, а також - що може бути втрачено", - підкреслила вона.

Зараз ви читаєте новину «Ештон запевнила, що переговори щодо асоціації продовжуватимуться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути