четвер, 13 жовтня 2011 09:29

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Представник МЗС: із Тимошенко зробили "священну корову"

Представник МЗС: із Тимошенко зробили "священну корову"

Країни, які не хочуть бачити Україну в Європейському Союзі, використовують вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко, як аргумент.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Волошин в ефірі 5 каналу, повідомляє "Українська правда".

"Сьогодні ми відстоюємо, розумієте, не правоту Юлії Тимошенко чи правоту її опонентів, ми відстоюємо право України бути частиною Європи", - зазначив він.

"Що найбільше дивує в цих заявах, що їм не подобаються дії влади, а пропонують покарати країну в цілому", - додав він.

"Ті, хто в принципі не хочуть бачити Україну в Європейському Союзі, сьогодні скористаються цією нагодою, щоб заткнути рота тим, хто дійсно її там бачить, і сказати: ви бачите, ця країна не заслуговує, щоб бути членом ЄС", - вважає представник МЗС.

Волошин уточнив, що "у нас в минулому році 52 людини були засуджені за частиною 3 тієї статті, за якою засуджено Юлія Тимошенко".

"Жоден дипломат, жоден іноземний спостерігач не висловлював жодного занепокоєння, тобто тут створена якась "священна корова". Є людина, яка не може відповідати перед законом", - додав він.

"Знаєте, що найбільше дратує? Вони кажуть, у різних формах: нам не подобається вирок. Якщо вам не подобається, як проходить судовий процес, якщо ви не довіряєте судовій системі, то ви говорите: який би не був вирок, навіть якщо виправдають Тимошенко, ми не віримо, тому що у вас поганий суд ", - зазначив дипломат.

"Виходить так, якби її сьогодні виправдали, всі б аплодували, всі б сказали: це правильно, у вас класний суд, не треба реформи проводити, взагалі Україна ідеальна в правовому відношенні країна", - заявив Волошин.

Зараз ви читаєте новину «Представник МЗС: із Тимошенко зробили "священну корову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути