четвер, 13 жовтня 2011 09:08

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Оцінювати дії Тимошенко мали на виборах, а не на суді - Ештон

Оцінювати дії Тимошенко мали на виборах, а не на суді - Ештон

Кримінальне переслідування Юлії Тимошенко є політично мотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародні стандарти. Це - неприйнятно для країни, яка проголошує відданість європейським цінностям.

Таку заяву зробила в середу в Брюсселі на пленарному засіданні Європейського парламенту в ході заяви щодо України Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон.

"Кримінальне переслідування Тимошенко є політично мотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародні стандарти в плані справедливого, прозорого і незалежного процесу. На жаль, її справа не єдина в Україні. Це не прийнятно для країни, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи, яка проголошує , що розділяє наші фундаментальні цінності", - заявила вона.

Ештон підкреслила, що "виборчий і політично вмотивований суд не є європейським шляхом". "Її дії (Тимошенко) повинні отримати оцінку за допомогою голосування на виборах, а не в суді. Ці принципи є наріжним каменем демократії", - підкреслила вона.

Верховний представник заявила, що серед країн-членів ЄС існує одностайність щодо того, що українська влада повинна забезпечити оскарження (вироку), "без обмежень у плані можливої ??участі в наступних парламентських виборах наступного року".

"Мені було цікаво бачити, як президент Янукович заявив, що він незадоволений Кримінальним кодексом в Україні, усвідомлюючи те, що він (кодекс) повинен бути змінений. Але якщо чесно, цього не достатньо. Це не є вибаченням для влади щодо відповідальності гарантувати процес , який повністю відповідає міжнародним стандартам ", - сказала вона.

Зараз ви читаєте новину «Оцінювати дії Тимошенко мали на виборах, а не на суді - Ештон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути