четвер, 13 жовтня 2011 13:17

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В Європі Тимошенко підтримують активніше, ніж в Україні — політолог

В Європі Тимошенко підтримують активніше, ніж в Україні — політолог

Європейці вважають, що Тимошенко підписала газові угоди, щоб вони не мерзли. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Сергій Толстов.

"Тому вона для них – хороша, хоча і не зважила на інтереси українців. Через це в Європі Тимошенко підтримують активніше, ніж в Україні. І можливість її повернення в політику залежить від їхнього тиску на Януковича", - зауважив він.

11 жовтня Печерський районний суд Києва виніс вирок у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко – засудив її до семи років ув'язнення та відшкодування збитків НАК "Нафтогаз" у розмірі півтора мільярда гривень. Адвокати Юлії Тимошенко готуються подати апеляцію.

"Рішення 2009 року, вважають європейці, не слід розглядати в кримінальному суді, бо вони суто політичні. Вони чітко кажуть: Тимошенко зробила те, що хотів від неї Євросоюз", - підкреслив Толстов.

Політолог вважає, що команда Януковича не зручна для європейців: "Бо торгується за умови підписання Угоди про асоціацію з ЄС. А Тимошенко, на думку європейців, підписала б усе що завгодно. У цьому плані вона для них – своя людина".

"Для європейських політиків є несподіванкою позиція української влади. Вони очікували прийняття їхніх вимог. Тому реагують емоційно. Думаю, до візиту Януковича в Брюссель влада має зробити певні кроки щодо врегулювання справи Тимошенко. Через рішення парламенту або в інший спосіб. Але з виборів 2012 року її, напевне, буде виключено", - наголосив він.

В якому напрямку діятиме українська влада — до Євросоюзу чи Росії, Сергій Толстов розповідає у новому номері журналу "Країна" № 39 (92) за 14 жовтня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «В Європі Тимошенко підтримують активніше, ніж в Україні — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути