четвер, 13 жовтня 2011 11:15

БЮТ хоче пошвидше декриміналізувати статтю Тимошенко

БЮТ хоче пошвидше декриміналізувати статтю Тимошенко

У парламенті зареєстровано проект постанови про скорочення термінів підготовки до розгляду у другому читанні проекту закону щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності, тобто декриміналізації ст. 365 КК України, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Ініціатором виступив голова комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець (фракція "БЮТ-Батьківщина"). Проект постанови зареєстровано на сайті 12 жовтня і в той же день передано на розгляд керівництву.

Як повідомлялося, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект президента Віктора Януковича, який пропонує декриміналізувати покарання за низку злочинів в економічній сфері. Наразі прихильники Тимошенко в парламенті домагаються декриміналізації статті, за якою засуджено екс-прем'єра.

Поправки опозиції в президентський законопроект про декриміналізацію статті 365 Кримінального кодексу вже внесено до профільного комітету Верховної Ради України, повідомив лідер "Фронту Змін", народний депутат ("НУ-НС") Арсеній Яценюк.

11 жовтня Тимошенко визнано винною в порушеннях при укладенні в 2009 році "газових угод" з Російською Федерацією і засуджено до семи років ув'язнення. її засуджено за ч.3 ст.365 КК (перевищення влади або службових повноважень, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче пошвидше декриміналізувати статтю Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути