четвер, 13 жовтня 2011 10:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Реакція Заходу на вирок Тимошенко була очікуваною - МЗС

Реакція Заходу на вирок Тимошенко була очікуваною - МЗС

Реакція західного суспільства на обвинувальний вирок екс-прем'єру України Юлії Тимошенко була очікуваним, але для української дипломатії - це питання внутрішньої політики і МЗС робить все можливе, щоб це не стало проблемою зовнішньої політики України.

Про це в ефірі 5 каналу заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

"Ми, в цілому, реакцію, не тільки США, але і багатьох інших наших партнерів, в принципі, вважаємо досить очікуваною, тому що відповідні емоції не могли не переважати. Насправді вони заздалегідь говорили, що нікому не подобався цей кримінальний процес. Тим не менш, є рішення суду, є механізми його оскарження, згідно з українським законодавством", - заявив Волошин.

"Для української дипломатії - це питання внутрішньої політики. Ми на сьогоднішній день робимо все можливе, щоб це не стало проблемою зовнішньої політики", - додав він.

Волошин зазначив, що вирок було винесено в рамках існуючого законодавства і Тимошенко мала той же обсяг прав, як і всі громадяни України - обвинувачення їй було висунуто за діяльність в якості держслужбовця. Тому звинувачення в згортанні демократії не мають під собою грунту.

"Ми намагаємося пояснити нашим партнерам у США, в Європейському союзі, що у цьому конкретному випадку - ті побоювання, які вони висловлюють, не мають під собою грунту. Тому що, дійсно, якби в Україні згорталися права демократії, то це була б реальна загроза. Загроза для нас, для громадян, в першу чергу. Можна як завгодно ставитися до всіх подій в цілому, але ми сьогодні, влада, змушені все пояснювати. Влада ходить на ефіри, влада дискутує із суспільством, ми бачимо багатотисячні мітинги, ми бачимо активну діяльність опозиції - в Україні існує конкурентна плюралістична демократія", - упевнений Волошин.

Також дипломат зазначив, що цією ситуацією скористалися ті країни ЄС, які ніколи не були осторонь європейської інтеграції України.

Зараз ви читаєте новину «Реакція Заходу на вирок Тимошенко була очікуваною - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути