Ексклюзиви
пʼятниця, 07 червня 2019 11:42

Кандидат у нардепи обіцяв депутату $20 тис. за переворот у селищі під Києвом

Кандидат у нардепи обіцяв депутату $20 тис. за переворот у селищі під Києвом
Карплюк задекларував 67 квартир загальною площею понад 7 тис. кв м. Фото: Fb/Володимир Карплюк

Екс-мер Ірпеня, кандидат у нардепи Володимир Карплюк обіцяв депутату $20 тис. за переворот у селищі Коцюбинське під Києвом, але не заплатив цих коштів.

Про це активістка Ірина Федорів написала у блозі на "Українській правді".

І виклала аудіозапис, який, за її словами, зробили під час спецоперації 2018-го, коли СБУ затримувала за хабар другого самопроголошеного голову селища депутата Миколу Єременка.

"Аудіозапис доводить: треба були гроші на хабар за внесення до реєстра Єременка замість Матюшиної; Карплюк за голосування депутата Миколи Єременка за недовіру селищній голові обіцяв $20 тис. і тоді з ним не розрахувався", - написала Федорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені назвуть вулицю на честь скандального ректора Мельника

На аудіо нібито Єременко розповідає, що не подає декларацію до НАЗК, бо має лише "чорний" дохід від ігрових автоматів на Академмістечку і Житомирській.

"Чому аудіо про те, що Краплюк обіцяв $20 тис. за голос Єременка з'явилося тільки зараз? Ми публікували частину аудіозаписів рік тому, щоб довести всім, хто думав, що справа СБУ щодо Єременка та його подільника – жителя Ірпеня Євгена Мельничука – нібито сфабрикована. Аудіозаписи зняли всі питання навіть у тих, хто повірив у легенду Єременка та Мельничука", - написала Федорів.

Додала, що на 10 червня призначене судове засідання у справі щодо перевороту влади Єременком. Активісти вимагають від Окружого адмінсуду поновлення на посаді селищної голови Ольги Матюшиної.

За її словами, прокурора, який вручав Карплюку підозру, перевели, а самому екс-меру Ірпеня "пообіцяли підтримку на виборах до парламента, недоторканість і "поставити на паузу" розслідування справ".

Володимир Карплюк був мером Ірпеня з 2014-го по серпень 2018 року. 2015-го на чергових місцевих виборах знову переміг, набравши 53,8% голосів.
4 роки тому ЗМІ повідомляли, що Карплюк задекларував 67 квартир загальною площею понад 7 тис. кв м. Їхню вартість оцінювали у 21 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Кандидат у нардепи обіцяв депутату $20 тис. за переворот у селищі під Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути