четвер, 04 вересня 2008 13:32

Як вкрали джип з кортежу Януковича (ФОТО)

Найрезонансніша крадіжка автомобіля сталася весною цього року. Тоді вкрали джип "Тойота Ленд Крузер" (так звану "сотку") сріблястого кольору, що входив до складу охоронного екскорта екс-прем"єр-міністра України Віктора Януковича.

Цей випадок старанно приховувався правлоохоронцями, проте "Сегодня" вдалося з"ясувати деякі ексклюзивні подробиці.

Головна з них полягає навіть не в тому, в чию охорону входила машина, а в тому, чим вона була "нафарширована". Там була встановлена суперсистема, яка глушила будь-які електронні сигнали.

Інформоване джерело, яке має відношення до охорони високопоставлених осіб, підтвердило, що це правда. І роз"яснило, що система працює в радіусі до 200 метрів, причому глушаться навіть сигнали, наприклад, направлені на підрив бомби.

Як сказало джерело, якби таким пристроєм був обладнаний автомобіль Павла Лазаренка (на той момент прем"єр-міністра України), коли на нього було скоєний замах, то бомба під люком дорожнього полотна не вибухнула б, сигнал до детонатора не дійшов би.

Вкрали Ленд Крузер зі звичайної автостоянки на вулиці Анни Ахматової. Як вдалося дізнатися, раніше джип стояв на Липках (Печерськ, там же розташована штаб-квартира Партії Регіонів), але тоді водій перегнав машину ближче до будинку, щоб вранці виїхати і поставив на стоянку. А там якраз в ці дні взялися ремонтувати паркан. Зняли декілька прольотів, але нових ще не поставили. А "дірку" затягнули звичайною стрічкою, яку міліція використовує для оточення місця злочину.

Близько 3-4 ранку охоронець стоянки пішов перевірити, чи все там гаразд. Бачить - стрічка порвана. Чомусь він не помітив, що відсутній джип, а просто зв"язав кінці стрічки.

Вранці прийшов водій, дивиться - джипа немає! Піднявся шум, приїхала міліція, лише тоді помітили, що у сусідньої машини (там стояв джип Лексус-470) розбита передня панель. напрошувався висновок: злодії спочатку хотіли вкрасти більш дорожчий Лексус, але не змогли. Тоді ізяли Крузер, не підозрюючи, чим він "нафарширований". Ця версія всіх влаштувала, на ній зупинилися, джип з охорони Януковича шукають дотепер.

Зараз ви читаєте новину «Як вкрали джип з кортежу Януковича (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути