вівторок, 16 грудня 2008 09:53

Через кризу Королевська перейшла на моркву, а Колесніченко пересів на метро

Через кризу Королевська перейшла на моркву, а Колесніченко пересів на метро

Міжнародна фінансова криза відбилася не тільки на простих українцях, але і на політиках. Останні запевняють, що їм теж доводиться від багато чого відмовлятися. Але якщо український народ затягує паски тугіше і зі свого щоденного раціону вимушений викреслювати елементарні продукти харчування (м"ясо, рибу і яйця), то народні обранці кризу відчувають інакше.

Стан їхніх гаманців позначається на походах в ресторани, придбанні норкових шуб, ремонтах заміських будинків, новорічних поїздках в екзотичні країни, оновленні автопарку.

Зокрема, в цілях економії глава Наглядової ради Нацбанку Петро Порошенко вирішив почекати з новорічним сімейним відпочинком за кордоном. А співголова Ради інвесторів при Кабміні Сергій Тігіпко недавно поскаржився журналістам, що через кризу не зможе купити собі новеньку машину.

Наталія Королевська з БЮТ, щоб зберегти сімейний бюджет, вирішила не оновлювати свій зимовий гардероб. Щоправда, вона зізналася, що любить робити покупки не в Україні, а за кордоном: у Франції, Італії, Англії.. А ось в їжі Наталя невибаглива. "Їм мало! Дуже люблю моркву. А ви самі розумієте, що морква - це не дуже дорогий продукт", - говорить політик.

Комуніст Олександр Голуб скаржиться, що криза вплинула на культурну частину його витрат.

"Основна частина бюджету у мене йде на придбання книг. Це і художня, і юридична література. Купую ще щось по політиці. В середньому раніше я собі дозволяв 15-20 книг на місяць. А одна книга коштувала близько 50-70 гривень. Можете підрахувати. Крім того, люблю ходити на концерти, нові театральні постановки. А з такою неясною економічною ситуацією про часті виходи в світ доведеться забути. Хоча буквально 28 листопада був на концерті Олександра Малініна", - додає політик.

Але в їжі нардеп себе поки зовсім не обмежує: "Я й раніше не їв особливих делікатесів, хіба що у свята. А картоплю, капусту, моркву: все, що треба на борщ, - дозволити собі можу".

"Регіонал" Вадим Колесніченко розповідає, що через фінансову плутанину відтепер буде ближче до народу. Економити депутат збирається на таксі. "Щодня себе тепер таким не побалуєш", - нарікає Колесніченко.

Політик має намір користуватися послугами київського метрополітену - всього 2 гривни за поїздку.

"Нашеукраїнка Ксенія Ляпіна повідала, що в її сім"ї гроша в основному йдуть на фототехніку для молодшого сина і взуття для неї самої. "Купую відразу декілька пар. А це близько півтори тисячі доларів", - ділиться політик.

За матеріалами: Vip.

Зараз ви читаєте новину «Через кризу Королевська перейшла на моркву, а Колесніченко пересів на метро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути