вівторок, 20 вересня 2022 19:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Їздили в російську Думу і робили телемости з колаборантами: колишні з ОПЗЖ з'явилися у телемарафоні

Їздили в російську Думу і робили телемости з колаборантами: колишні з ОПЗЖ з'явилися у телемарафоні
Нардепи з ОПЗЖ Ренат Кузьмін, Тарас Козак, Олександр Колтунович, Тетяна Плачкова, Вадим Рабінович і Віктор Медведчук з головою Держдуми РФ В'ячеславом Володіним у Москві, березень 2020 року.

В ефірі телемарафону почали з'являтися народні депутати від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя".

19 вересня в ефірі спільного телемарафону "Єдині новини" у блоці телеканалу "Рада" з'явився Олександр Лукашева, обраний від ОПЗЖ. Зараз він входить до групи "Відновлення України". Нардеп, який до 24 лютого був завсідником ефірів каналів Медведчука і каналу "Наш". Про це повідомляє "Детектор медіа".

Олександр Лукашев протягом 2019–22 років був учасником десятків ефірів пропагандистських токшоу проросійських телеканалів ZIK, "112", NewsOne, "Перший незалежний", Ukrlive і "Наш".

Там із його уст лунала проросійська й антизахідна риторика. Він закликав "спершу провести вибори на непідконтрольних територіях, а вже потім – контроль над кордоном". Брав участь у телемості з луганським сепаратистом Родіоном Мірошником в ефірі каналу "Наш".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ткаченко перетворив українське телебачення на "Эхо Москвы" – мережі розлютив ефір з росіянами

У серпні в блоках "Ради" в ефірі марафону почали з'являтися нардепи, які входили до ОПЗЖ й мали відверто проросійську позицію: Володимир Мороз, Валерій Гнатенко і Тетяна Плачкова.

Плачкова у березні 2020 року їздила з Віктором Медведчуком у Москву, де зустрічалася з депутатами і керівництвом Держдуми РФ, спікером В'ячеславом Володіним.

Після критики через запрошення Анатолія Бурміча, який підтримував російське вторгнення і закликав Україну капітулювати, формальний керівник "Ради" Вадим Перенчук сказав, що канал "проведе роботу над помилками".

Однак наступного дня в ефірі знову з'явився Валерій Гнатенко – колишній мер Дружківки на Донеччині, який 2014 року підтримав сепаратистів і піднімав російський прапор над міською радою. Однак притягнути до відповідальності Гнатенка так і не змогли.

На думку Перенчука, колишні члени ОПЗЖ мають право бути в національному ефірі як чинні народні депутати.

Запрошуючи представників колишньої ОПЗЖ (групи "Відновлення України"), команда "Ради" хибно тлумачить поняття балансу або свідомо виконує замовлення, вважає виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

17 вересня медіапродюсер Володимир Петров під час включення на каналі "Рада" розкритикував ведучих за запрошення в ефір марафону представників ОПЗЖ.

15 вересня Верховний суд відхилив скаргу партії "Опозиційна платформа – За життя" на її заборону. Таким чином ОПЗЖ остаточно заборонили.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу –"Відновлення України".

Після початку повномасштабної російської агресії низка депутатів, які потрапили у Верховну Раду від ОПЗЖ, відсутні на засіданнях. Також під час війни втекли з України.

Зараз ви читаєте новину «Їздили в російську Думу і робили телемости з колаборантами: колишні з ОПЗЖ з'явилися у телемарафоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути