четвер, 01 вересня 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Хто з нардепів втік під час війни: журналісти нагадали прізвища
15

Вадим Столар потрапив у Верховну Раду за 11 номером у списку ОПЗЖ.
Фото: ОПЗЖ
Столар мешкає на Лазуровому узбережжі Франції, у Ніцці.
Нардеп Ігор Абрамович потрапив у парламент 14-им у списку ОПЗЖ.
За даними журналістів, нардеп Олег Волошин втік з України у лютому.
У грудні дружина Волошина Надія Сасс постила фото з Москви.

Низка народних депутатів з колишньої фракції "Опозиційна платформа – За життя" під час війни втекли з України.

Також засідання парламенту під час війни прогулють депутати з фракції "Слуга народу". Про це повідомили Bihus.info.

Вадим Столар вилетів з України ще 12 лютого. Мешкає на Лазуровому узбережжі Франції, у Ніцці. У березні він вийшов з фракції ОПЗЖ, а вже у травні увійшов до новоствореної депутатської групи "Відновлення України". Дистанційно. Бо за увесь час нардеп жодного разу не з'явився у парламенті.

Нардеп Ігор Абрамович теж виїхав з України ще до повномасштабного вторгнення росіян. Мешкає у віллі на Лазуровому узбережжі.

Олег Волошин, за інформацією журналістів, 14 лютого виїхав з України, на авто через білоруський кордон. З того моменту не з'являвся у парламенті.

Дружина Волошина Надія Сасс, яка була ведучою на телеканалі з пулу Медведчука, мандрує світом і активно веде соцмережі. На початку лютого виставляла фото з Будапешту. Судячи з фото, родина відпочивала у пентхаусі. У грудні, коли поруч з українським кордоном стояли російські танки, дружина Волошина запостила фото в Москві. Під час повномасштабної війни виклала фото з Італії, Сербії.

Дружина нардепа заявила, що з кінця лютого перебуває з Волошиним у Сербії.

Ще один колишній представник ОПЗЖ, який пропускає засідання парламента – Ренат Кузьмін. Чи виїзжджав він з України, невідомо. Але з початком повномасштабної війни Кузмін не відвідав жодного засідання Верховної Ради.

Нардеп-прогульник Вадим Рабінович покинув Україну до повномасштабного вторгнення. На початку лютого Рабінович виїхав до Ізраїлю.

На початку лютого з України втекла Наталія Королевська разом зі своїм чоловіком, нардепом Юрієм Солодом до Латвії. Вони разом були в ОПЗЖ, а після розпуску фракції приїдналися до групи "Платформа за життя та мир". Подружжя жодного разу з 24 лютого не відвідувало парламент.

Нардеп Олександр Пономарьов, який за даними журналістів програми "Схеми: корупція в деталях" має російський паспорт, востаннє був у Верховній Раді 24 лютого.

Нардеп-прогульник зі статусом підозрюваного – Андрій Деркач. У червні СБУ повідомляла, що викрила агентурну мережу головного управління Генштабу РФ, до якої входив Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому нова модель Audi: "слуги народу" і колишні з ОПЗЖ шикують

Топ-прогульниками є і кілька нардепів від "Слуги народу". Більшість засідань парламенту пропустив Сергій Литвиненко.

Більшість засідань парламенту пропустив і Євгеній Шевченко, який з 24 лютого відвідав лише чотири засідання.

Також лише чотири засідання відвідав "слуга народу" Ігор Васильковський. Васильковськй був одним із найбільших прогульників і до початку повномасштабної російської агресії. Задекларував шубу дружини за понад мільйон гривень.

Ще один прогульник – "слуга народу" Олександр Кабанов. Він пропустив майже половину засідань з 24 лютого.

"Чимало депутатів із колишньої ОПЗЖ та інших партій після 24 лютого перестали відвідувати Верховну Раду і вочевидь забули про свої обов'язки. Але не забули ми – журналісти та звичайні українці – і маємо чимало запитань до цих політиків. Де вони, що роблять і чому досі вважаються народними депутатами України?", – пишуть Bihus.info.

Народний депутат з колишньої фракції ОПЗЖ Юрій Бойко у серпні відпочивав у Чехії.

Нардеп, колишній голова адміністрації президента Януковича Сергій Льовочкін приїхав в Україну у липні, але потім знову виїхав.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу - "Відновлення України".

Зараз ви читаєте новину «Хто з нардепів втік під час війни: журналісти нагадали прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути