понеділок, 06 червня 2022 14:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Від Королевської до Рабіновича: показали прогульників у Верховній Раді під час війни

Майже два десятки народних депутатів пропускають засідання Верховної Ради під час повномасштабної війни Росії проти України.

Про це повідомив рух "Чесно".

Здебільшого йдеться про представників колишньої фракції "Опозиційна платформа - За життя", позафракційних та екснардепів від "Слуги народу".

Активісти опублікували інфографіку.

 

За даними сайту Верховної Ради після 24 лютого всі засідання прогуляли 17 нардепів. Серед яких - Сергій і Юлія Льовочкіни, Вадим Рабінович, Вадим Столар, Наталія Королевська з ОПЗЖ, Олексій Ковальов з СН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОПЗЖ досі має доступ до державної таємниці

З кожним наступним засіданням парламент зменшує темп роботи за принципом загального консенсусу, який був у перші дні повномасштабної російської агресії, пишуть активісти.

Якщо під час перших засідань депутати намагались діяти у "турборежимі" і розглядали оперативно весь порядок денний, ухвалювали більшість законопроєктів конституційною більшістю, а "провалених" законопроєктів не було, то зараз ця тенденція помітно змінилась.

У сесійній залі вже не згадують про "оборонну коаліцію", натомість нардепи перейшли в режим business as usual, стало більше політиканства і популізму, поправкового спаму від опозиції і продавлення рішень від владної більшості.

Ухвалені законопроєкти, як правило, голова Верховної Ради підписує і передає на розгляд президенту в той самий день.

За час воєнного стану парламент ухвалив 158 законопроєктів і постанов.

"Хочеться сподіватись, що разом із подальшими перемогами українського війська і вигнанням російських окупантів з території України наші політики працюватимуть і не займатимуться вузькопартійними меркантильними інтересами, які грають на руку ворогу, а докладуть зусиль для згуртованості та спільного майбутнього", - пише "Чесно".

Колишній голова адміністрації президента Януковича Сергій Льовочкін після того, як вилетів 10 лютого, в Україну більше не повертався. За даними журналістів, він полетів у Венецію. А його сестра Юлія Льовочкіна - в Ніццу.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Юрій Бойко. Фракцію розпустили.

Також створили другу групу - "Відновлення України".

Зараз ви читаєте новину «Від Королевської до Рабіновича: показали прогульників у Верховній Раді під час війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути