середа, 04 травня 2022 15:54

Льовочкіни з ОПЗЖ втекли з України - хто у Венецію, хто в Ніццу
5

Колишній голова адміністрації президента Януковича, народний депутат з "Опозиційної платформи - За життя" Сергій Льовочкін після того, як вилетів 10 лютого, в Україну більше не повертався.

Про це повідомили "Схеми: корупція в деталях".

 

Його сестра, нардепка з ОПЗЖ Юлія Льовочкіна після того, як покинула Київ ще раніше - 26 січня, - теж.

Відколи Льовочкіна вилетіла до Ніцци, її український мобільний телефон перебуває у роумінгу в Франції, з'ясували журналісти.

"Схеми" з колегами-журналістами французької щоденної регіональної газети Nice-Matin вирішили перевірити можливу "схованку" депутатів на Лазуровому узбережжі Франції.

Звернулися за допомогою також і до місцевої української громади.

У комуні Сен-Жан-Кап-Ферра за 6 км від Ніцци мають вілли олігарх Дмитро Фірташ та його політичний і бізнесовий соратник Льовочкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проросійські партії в Україні заборонили

Нардепу належать п'ять земельних ділянок, об'єднаних однією територією та поштовою адресою. Нерухомість оформлена на датську компанію Glorietta Investments I APS.

Компанія володіє нерухомістю у Франції на астрономічну суму - €40 млн. Це і є вартість будинку Льовочкіна у Сен-Жан-Кап-Ферра.

У майновій декларації за 2020 рік Юлія Льовочкіна вказала, що саме вона, а не Сергій, є бенефіціарною власницею датської Glorietta Investments I APS і користується земельними ділянками та будинком у Франції із своїм братом і членами родини.

Прилеглі до маєтку вулиці заповнені автівками з українськими номерними знаками.

 

Журналісти помітили там мікроавтобус Volkswagen. Авто з такими номерними знаками належить Олегу Титаренку. Він - давній соратник і менеджер бізнес-структур Льовочкіних, їхній партнер. Очолював банк Льовочкіних "Кліринговий дім".

 

Зі своїм чоловіком, керівником Київгазу Андрієм Вінграновським, Юлія Льовочкіна вилетіла в Ніццу 26 січня.

 

Чому народна депутатка ігнорує засідання парламенту? Як вона оцінює дії Путіна? Як допомагає виборцям-українцям у такий важкий для країни період? З цими запитаннями журналісти звернулися до Льовочкіної.

Український номер депутатки - в мережі у роумінгу у Франції. Але вона не відповіла на дзвінки журналістів. Прочитавши повідомлення у месенджері, проігнорувала і його.

 

Що ж до Сергія Льовочкіна - то його місце перебування залишається невідомим.

Вилетівши 10 лютого у Венецію, він не повертався і ніде не з'являвся на публіці.

Його український телефон увімкнений.

"Схеми" намагалися поставити депутату запитання про його місце перебування, про те, чи збирається він повертатися у Україну, як оцінює дії Володимира Путіна та повномасштабне вторгнення російської армії.

Депутат проігнорував усі дзвінки і повідомлення, з якими журналісти зверталися до нього протягом місяця.

Серій Льовочкін у 2010-2014 роках був головою Адміністрації президента Віктора Януковича. Двічі обирався до парламенту. У восьмому скликанні - від "Опозиційного блоку". На виборах 2019 року потрапив до Верховної Ради за списком ОПЗЖ, йшов п'ятим.

Він - член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Юлія Льовочкіна потрапила до парламенту як 21-й номер у списку ОПЗЖ. Вона - народна депутатка четвертий раз. Двічі була від Партії регіонів, один раз - від "Опоблоку".

Льовочкіна - заступниця голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Статки Сергія Льовочкіна торік журналісти оцінювали в $202 млн.

Зараз ви читаєте новину «Льовочкіни з ОПЗЖ втекли з України - хто у Венецію, хто в Ніццу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути