вівторок, 24 квітня 2018 18:52

Холодницький перевірить лондонський скандал Труханова

Холодницький перевірить лондонський скандал Труханова
Мера Одеси Генадія Труханова перевірять на причетність до злочинної схеми та елітної нерухомості в Лондоні. Фото: Антикор

Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє інформацію щодо причетності мера Одеси Геннадія Труханова до злочинного угрупування, незаконного збагачення і володіння елітною нерухомістю у Лондоні. Про це повідомляє "Українська правда".

"Детективи ознайомилися з матеріалами журналістського розслідування. Їх опрацьовують і в межах компетенції перевірять в рамках досудового розслідування кримінальної справи.

Наразі вживаються заходи для перевірки цих фактів у належний процесуальний спосіб. За результатами тоді вже буде прийняте відповідне процесуальне рішення щодо вказаного майна. До авторів розслідувань вже направлені запити щодо надання відповідних першоджерел чи інших матеріалів, які стали приводом для розслідування і публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: Генадій Труханов був членом злочинної банди

Якщо підтвердяться факти, що майно належить саме підозрюваному, то буде накладення арешту на майно. Якщо будуть підстави вважати, що були факти незаконного збагачення чи вчинення інших злочинів, то будуть прийматися рішення і по ним", - сказав прокурор Валентин Мусіяка.

У Національному антикорупційному бюро також підтвердили, що детективи вивчають опубліковані матеріали щодо нібито наявності у мера Одеси нерухомості у Великій Британії.

Раніше ВВСз посиланням на документи The Paradise Papers опублікували розслідування, у якому зазначається, що мер Одеси Геннадій Труханов був залучений до злочинної банди з Одеси і володів значними частками у чотирьох офшорних компаніях у британських податкових гаванях. Заробляли гроші на нафтовій промисловості.

НАБУ підозрює Труханова і його заступника Павла Вульгельмана у привласненні майна, яке завдало державі 185 млн грн збитків.15 лютого суд відпустив Труханова та Вугельмана на поруки: за міського голову поручився нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Дмитро Голубов, а за його заступника –нардепи Пресман і Мірошниченко.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький перевірить лондонський скандал Труханова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути