пʼятниця, 15 березня 2019 10:35

Холодницький: Можу оцінити роль Порошенка в оборонних схемах за однієї умови

Холодницький: Можу оцінити роль Порошенка в оборонних схемах за однієї умови
Холодницькому порадили не скаржитися, а попросити матеріали у журналістів. Фото: Еспресо.TV

Спеціалізована антикорупційна прокуратура може дати оцінку ролі президента Петра Порошенка у корупційних схемах в "оборонці" до виборів, якщо матиме матеріали справи.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький в ефірі "1+1".

"Ця вся справа по Укроборонпрому кидає тінь на очільника держави. Ви до виборів зможете сказати: Порошенко у цьому брав участь чи не брав?" - запитала ведуча.

"Я зможу це сказати до виборів, якщо у мене будуть усі належні докази. Тиждень тому дав вказівку направити мені всі матеріали провадження - там 32 томи. Досі НАБУ їх зшиває", - сказав Холодницький.

Водночас він кілька разів нарікав на НАБУ, яке приховує документи щодо компанії-фігуранта схеми розкрадань в Укроборонпромі "Оптимумспецдеталь".

"Пропоную вам просто запитати у Бігуса 87 сторінок - так ви їх отримаєте швидше. І почніть працювати нарешті", - відповіла на це ведуча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький звинуватив керівництво НАБУ у держзраді

Журналісти "Bihus.info" у своєму розслідуванні заявили, що син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, друга президента Петра Порошенка Олега Гладковського, Ігор був учасником мільйонних схем з розкрадання в оборонному комплексі.

Гладковський-молодший разом зі спільниками організував поставку контрабандних деталей з Росії для української військової техніки. Державні оборонні підприємства закуповували їх за у кілька разів завищеними цінами у фірм-прокладок. За підрахунками журналістів, вони заробили щонайменше 250 млн грн.

У наступній серії розслідування йшлося, що Гладковський-старший отримував "відкати" зі схем сина.

А в останній серії "Bihus.info" розкриває роль слідчих органів у схемах. Виявилося, що ГПУ, Військова прокуратура, СБУ, ДФС і НАБУ знали про розкрадання на оборонці і закривали справи за хабарі.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький: Можу оцінити роль Порошенка в оборонних схемах за однієї умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути