понеділок, 08 лютого 2010 00:58

Губернатором Полтавщини може стати "регіонал"

Губернатором Полтавщини може стати "регіонал"

Колишній голова Полтавської облдержадміністрації, 59-річний соціаліст Степан Бульба прогнозує повернення на цю керівну посаду "регіонала" Олександра Удовіченка.

Про це він сказав одразу після оголошення результатів екзит-полів, за якими більше підтримки на президентських виборах отримав Віктор Янукович.

"Удовіченко стане губернатором не відразу, бо можливі довготривалі суди щодо встановлення результатів виборів. Тому Олександр Васильович, швидше за все, добуде свій термін на посаді голови обласної ради - до кінця травня. А вже тоді посяде нову посаду", - розповів Бульба..

"За президента Леоніда Кучми Удовіченко працював губернатором два роки, - додає екс-губернатор. - Можливо, тепер у нього буде вісім заступників, як і попереднього разу. Поверне свою команду і на рівні районів. Чимало райдержадміністрацій в області нині очолюють ті люди, яких ставили ще за мого губернаторства. А керівники від БЮТу дуже слабкі. Буде корисно для області замінити слабких на сильніших. Думаю, середню ланку, тобто начальників обласних управлінь, Удовіченко не чіпатиме. Бо там працюють професіонали".

У Віктора Януковича побільшало прихильників у Полтаві, Кременчуці і Комсомольську – у великих промислових містах. А Юлія Тимошенко має більше прихильників у селах. Чи отримають високі посади в області хтось із кременчуцьких?

"Кременчуцьких керувати областю навряд чи відразу запросять. "Регіоналам" треба буде на місцевих виборах поборотися за крісло мера Кременчука. Лише після того, можливо, когось одного із цього міста призначать заступником губернатора. Проте в Удовіченка в Полтаві є самодостатня команда", - вважає Бульба.

Як складуться в Удовіченка-губернатора відносини з полтавським мером Андрієм Матковським? Адже досі вони "дружили" проти губернатора "нашоукраїнця" Валерія Асадчева.

"У них немає спільних інтересів. Якщо Анатолія Кукобу (чотири рази був міським головою Полтави перед Андрієм Матковським. - "ГПУ") ще не списали, то пропонуватимуть його на посаду мера. Або ж когось із оточення Кукоби", - зазначив Бульба.

Чи вплине прихід до влади в області регіоналів до переділу бізнесу?

"Навряд чи це вплине на бізнес на Полтавщині. Лише якісь зміни на державному рівні матимуть вплив на Полтавщину. Якщо брати до уваги окремі підприємства, то можуть боротися за нафтопереробний завод у Кременчуці", - додав він.

Степан Бульба керував Полтавською облдержадміністрацією 15 місяців. Очолив її після помаранчевої революції.

Зараз ви читаєте новину «Губернатором Полтавщини може стати "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути