середа, 19 вересня 2018 12:01

Губернатора Миколаївщини Савченка можуть звільнити в період передвиборної гонки - ЗМІ

Губернатора Миколаївщини Савченка можуть звільнити в період передвиборної гонки - ЗМІ
За два роки роботи адміністрації губернатора Олексія Савченка Миколаївщина скотилася вниз рейтингу регіонів щодо соціально-економічного розвитку. Фото: korabelov.info

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко може втратити свою посаду вже в розпал президентської кампанії-2019. Про це йдеться в матеріалі Апострофа.

Автор статті посилається на останні соціологічні дослідження Центру Разумкова, згідно з якими в даний час найнижчий рейтинг у чинного президента в східних і південних областях. На думку автора, довіру до глави держави підриває саме регіональне керівництво. "В Одесі - Труханов, а в Миколаєві - не менш скандальний губернатор і його адміністрація, які часто демонструють недієздатність. І якщо, як можна припустити, Труханов важливий в регіоні як противага "Опозиційному блоку", то тривале перебування на посаді Олексія Савченка все більш здається незрозумілим", - йдеться в матеріалі.

За даними видання, Олексій Савченко близький до екс-генпрокурора Віталія Яреми, який на початку 2018 року вступив до БПП і став заступником давнього друга президента Ігоря Кононенка в київській обласній парторганізації. Знайомства в колі найближчого оточення глави держави, допускає автор статті, стали тимчасовим імунітетом миколаївського губернатора: "Тільки цим можна пояснити терпіння президента, який з 2017 року має законне одноосібне право призначати і звільняти голів ОДА без конкурсів. Можливо, питання майбутнього губернатора актуалізується в розпал президентської кампанії 2019 року, якщо той не забезпечить потрібний по області результат".

У той же час забезпечити високу явку на виборах і належну підтримку Порошенку губернатору буде складно, з огляду на численні скандали за участю Савченка, а також негативні результати розвитку області. За два роки роботи адміністрації губернатора Миколаївщина скотилася вниз рейтингу регіонів щодо соціально-економічного розвитку, а також стала аутсайдером з будівництва та ремонту доріг.

Зараз ви читаєте новину «Губернатора Миколаївщини Савченка можуть звільнити в період передвиборної гонки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути