Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2007 08:41

Губернатор Херсонщини: Бойко вводить Януковича в оману

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Борис Сіленков вважає, що "проблема розрахунків за газ є віртуальною та існує лише в голові міністра палива та енергетики".

Як передає Уравління у справах преси та інформації Херсонської ОДА оприлюднила заяву Сіленкова стосовно заяв міністра палива та енергетики Юрія Бойка про нібито "великі" проблеми з розрахунками споживачів Херсонської області за газ.

Зокрема, в заяві Сіленков спростовує це, і повідомляє, що "за січень-вересень рівень розрахунків за спожитий у поточному році природний газ у розрізі категорій споживачів перед ВАТ "Херсонгаз" становить: населення – 99,6%, організації та установи, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів, – 99,5%, у тому числі: з державного бюджету – 101,2%, місцевих – 99,1%. ВАТ "Херсонгаз" розрахувалося з ДК "Газ України" за природний газ, спожитий населенням, на 95%, бюджетною сферою – на 97%".

У заяві зазначається, що загалом теплопостачальні підприємства області спожили природного газу на 49,79 млн. грн., сплатили - 40,46 млн. грн., або 81 відсоток. "Необхідно зазначити, що постачальник природного газу ДК "Газ України" 16,91 млн. грн., або 42 відсотка від загальної суми, зарахував як погашення заборгованості 2006 року, що є найвищим показником серед регіонів в Україні", наголошує губернатор.

"Використання постачальником такої методики розподілу коштів дозволило йому штучно знизити рівень розрахунків поточного року до рівня 47%. Саме про такий відсоток постійно й наголошує пан БОЙКО", - йдеться в заяві Сіленкова. Тобто, наголошує голова Херсонської ОДА, "єдина і головна причина "низьких" розрахунків теплопостачальних підприємств області за спожитий ними у 2007 році природний газ – зарахування постачальником природного газу ДК "Газ України" значної частини коштів, виплачених підприємствами теплопостачання області за газ спожитий у 2007 році, як погашення боргів за минулий рік. При цьому він зауважує, що зарахування постачальником коштів у рахунок погашення боргів за 2006 рік у цілому по Україні складає 10% від оплачених підприємствами теплопостачання, у той же час по Херсонській області – 42%.

"Враховуючи викладене, вважаю, що проблеми розрахунків, про які міністр палива та енергетики постійно говорить протягом останніх місяців, і якими він вводить в оману уряд і громадськість, є віртуальною та існує виключно в голові самого міністра", - підсумовує заяву Херсонський губернатор.

Учора прем`єр-міністр України Віктор Янукович заявив, що планує ініціювати розгляд кадрових питань щодо деяких губернаторів за підсумками засідання КМУ, яке проходило за участю голів обласних державних адміністрацій.

В ході засідання Кабміну, присвяченого розгляду ситуації з підготовкою України до зими, прем`єр повідомив, що найнижчі показники з розрахунків за тепло і газ - в Харківській (74%), Кіровоградській (73%), Луганській (70%), Дніпропетровській (56%), Закарпатській (56%), Херсонській (47%) областях, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор Херсонщини: Бойко вводить Януковича в оману». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути