Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2011 16:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Громадянка Іванова подала до суду позов на Тимошенко

Громадянка Іванова подала до суду позов на Тимошенко

Проти Юлії Тимошенко у Печерському суді порушено нову справу. Киянка Віра Іванова позивається до Тимошенко, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Іванова просить Печерський суд змусити Юлію Тимошенко спростувати свою заяву: "Арештувати мене наказав Янукович".

"Такі заяви - загроза для національних інтересів України. Щоб запобігти цим загрозам, суд має визнати цю заяву недостовірною й зобов'язав відповідачку спростувати її", - сказала у коментарі кореспонденту Gazeta.ua Іванова.

Сьогодні відбулося перше засідання у справі. На нього не з'явилися представники відповідача.

"Я не знаю, чи належним чином вони проінформовані про засідання. Ми надіслали їм повістку, але немає ніяких відомостей про те, чи отримали вони її", - зазначила під час засідання суддя Олеся Батрин.

З цієї причини вона перенесла засідання на 29 вересня, на 11 годину. На ньому Іванова хоче заявити клопотання про виклик свідка - прокурора Генпрокуратури Лілію Фролову, яка є обвинуваченою Тимошенко у "газовій справі", та про виклик Тимошенко - для дачі особистих пояснень.

У БЮТі вважають, що Іванова не має права на судову тяганину з Тимошенко. Такий висновок можна зробити зі слів "бютівця" Віктора Швеця: "Іванова вже 6 років позивається до Тимошенко, - повідомив він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Хоча заяви Тимошенко ніяким чином не порушують особистих прав та свобод Іванової. Тому вона не може бути позивачем ні у цій справі, ні у попередніх. За цими обставинами раніше суд їй відмовляв у задоволенні позовів. А у цій справі позивачем до Тимошенко може бути тільки Віктор Янукович".

Зараз ви читаєте новину «Громадянка Іванова подала до суду позов на Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути