пʼятниця, 13 липня 2018 12:55

Гройсман потролив Ляшка і Тимошенко у Раді

Гройсман потролив Ляшка і Тимошенко у Раді
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував нардепам перед закриттям 8-ї сесії. Фото: РБК

Прем'єр Володимир Гройсман подякував лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку та лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко за критику і позафракційним нардепам за те, що вони ніколи не голосують. Про це він сказав під час години питань до уряду.

"Ми з вами змогли об'єднатись, коли ставало питання приймати державницькі питання у цій залі. Сформували перелік 35 економічних законів, дев'ять з яких прийняла Рада в цілому. П'ять - у першому читанні. Основою сильної незалежної країни є національна економіка. Нову сесію маємо присвятити її зміцненню, економічному зростанню і формуванню якісного майбутнього.

Хочу подякувати нардепам із "Блоку Петра Порошенка". За підтримку, розуміння і згуртованість. Дякую "Народному фронту" за позицію і підтримку. Хочу подякувати Олегу Валерійовичу Ляшку за критику та ініціативи. І фракції "Батьківщина" теж. Дякую "Волі народу", "Самопомочі", групі "Відродження". Позафракційним нардепам, які ніколи не голосують".

Гройсман побажав нардепам згуртуватись навколо економічних законів.

"Розумію, що розпочинається виборча кампанія. Але поки кандидати будуть змагатись, маємо демонструвати абсолютну згуртованість щодо прийняття правильних рішень. Багато хто прогнозує, що у виборчий період парламент не працює. Але у нас є можливість сказати, що ми служимо українському народу. Не виборам, а виборцям. Викликів є багато. Можемо дати чітку відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій відправив Раду на канікули

Дякую за вчорашнє рішення про Антикорупційний суд, яке об'єднало зал. Це вимога українського суспільства. Це дає можливість сказати, що ми мріємо про перебудову і маємо конкретні кроки до справедливої держави. Коли говорив, що складу з себе повноваження, це не було блефом. Якщо зробимо спільно цей крок, можемо претендувати на довіру людей. Я залишаюсь працювати. На наступні 15 місяців є насичені плани та багато запитів від українського суспільства. Хочу закликати усіх об'єднуватись. Головний виклик — боротьба із тіньовими схемами".

Сьогодні Верховна Рада ухвалила закон, який дозволить частково знизити акциз на розмитнення автівок. За закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" проголосували у першому читанні.

Питання оновлення ЦВК вирішуватимуть вже після канікул, восени.

Зараз ви читаєте новину «Гройсман потролив Ляшка і Тимошенко у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути