вівторок, 20 грудня 2011 08:29

Грищенко вважає гарантією вступу до ЄС географію, ментальність і бажання українців

Грищенко вважає гарантією вступу до ЄС географію, ментальність і бажання українців

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що гарантією членства України в Європейському Союзі є бажання досягти цієї мети, підтримка народом європейських прагнень і географічне розташування країни.

"Наша гарантія вступу до ЄС - це, перше, - наше бажання, друге - наша географія, третє - наша ментальність, четверте - наше суспільство в цілому і та підтримка, яка сьогодні демонструється тут, на екранах", - сказав міністр в ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері.

Він зазначив, що з ЄС зближуватися повинна не тільки Україна, але і країни, що знаходяться на її кордонах. "Я вважаю, що наступним етапом має стати, звичайно ж, розширення ще далі, оскільки Європа не обмежується Україною. Ми всі разом повинні хотіти, щоб наші сусіди на кордонах разом з нами мали таку ж можливість і хотіли б цього", - підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа оголосила "холодну війну" українській політичній верхівці - експерт

Грищенко впевнений, що українська влада відкрита і здатна слухати критику, висловлювану на її адресу: "Ми передбачали зустрічі (керівництва ЄС) і з громадянським суспільством, і з опозицією. Це відкритість влади та здатність слухати ті месиджі, які йдуть від тих, хто її критикує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа не поспішає - Україні дають 30 років на повну європеїзацію

"Ми хочемо країну, яка буде відповідати з одного боку демократичним цінностям, але з іншого боку, яка буде знати, що в цій країні якщо є закон і порядок, то він дотримується всіма. Чи все ідеально? Ні. Чи все відповідає всім стандартам? Ні. Але чи є зміни на краще? На мій погляд, так. Адже немає простих рішень", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шлях до технічного завершення тексту Угоди про асоціацію відкрито - спільна заява

Як відомо, в понеділок після саміту Україна - ЄС, керівництво ЄС взяло участь у форумі громадянського суспільства "Саміт Україна-ЄС: громадський вимір", а також зустрілося в представниками опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Грищенко вважає гарантією вступу до ЄС географію, ментальність і бажання українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути