Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2011 12:46

Грищенка викликають "на килим" у Раду

Грищенка викликають "на килим" у Раду

Фракція НУ-НС вимагає запросити на день уряду у п'ятницю міністра закордонних справ Костянтина Грищенка.

Про це під час погоджувальної ради сказав лідер фракції Микола Мартиненко.

"Ми читаємо багато повідомлень у пресі про значні поступки Росії. Зокрема йдемо на серйозні поступки щодо делімітації кордону Азовського моря. Хочемо послухати чи відповідає це дійсності. Посилюються дискримінаційні деталі проти імпорту у Росію цілих груп товарів українського виробництва. Виникає багато питань по гуманітарній сфері з приводу закриття українських організацій у Росії, роботи української бібліотеки. Тому ми пропонуємо заслухати міністра закордонних справ", - зауважив він.

"Треба з'ясувати аби він не був у плановому відрядженні. Бо зараз він у Вашингтоні", - прокоментував цю пропозицію спікер Володимир Литвин.

У свою чергу, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що день уряду в такому вигляді як є себе вичерпав.

"Це вже переходить будь-яку межу, коли приходить міністр, зачитує те, що йому написали. Якби це був екзамен з української, то можна було б, щоб міністри почитали, а на дні уряду міністр має сказати вступне слово, а далі його повинні запитувати. Він має давати відповіді депутатам різних фракцій. Треба, щоб ми слухали серйозну дискусію, а не зачитування відповідей на запитання",- додав він.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що на перемовинах стосовно кордону у Керченській протоці Україна пішла на суттєві поступки Росії. Стверджується, що Україна "здала" Азовське море Росії.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Грищенка викликають "на килим" у Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути