пʼятниця, 11 лютого 2011 11:47

Україна може віддати Росії частину Азовського моря

Україна може віддати Росії частину Азовського моря

Україна готова на низку поступок у перемовинах стосовно розмежування Азово-Керченської акваторії.

Про це пише Дзеркало тижня з посиланням на джерела.

"Наші співрозмовники стверджують: тепер в Києві готові до певних компромісів заради того, щоб нарешті повністю завершити юридичне оформлення кордону. А це необхідно зробити, оскільки в інтересах держави мати міжнародно визнані кордони, оформлені належним чином", - зазначає видання.

"Це, по-перше, підвищить надійність охорони наших рубежів від нелегальної міграції і контрабанди: прикордонники повинні чітко знати, де закінчується українська земля і починається чужа територія", - підкреслюється у публікації.

Також, як пише газета, це "дозволить вирішити з росіянами низку питань, пов'язаних і з безпекою судноплавства, і з рибальством".

"По-третє, делімітація і демаркація кордону повинна посилити позиції нашої країни в переговорах по лібералізації візового режиму з Європейським союзом", - йдеться у статті.

Водночас, як зазначає видання "Росію, яка довгі роки не могла умовити Київ поступитися своїм суверенітетом над Керч-Єнікальським каналом, цілком влаштовувала ця невизначеність з проходженням кордону".

"Адже в розмежуванні Азово - керченської акваторії більше зацікавлені українці. А російські кораблі нерідко проходять по каналу, не сплачуючи лоцманського збору нашій країні, російські рибалки часто ловлять рибу в українській зоні відповідальності", - йдеться у статті.

У матеріалі також стверджується, що "відмовляючись від принципу спільних вод, Київ у той же час нібито готовий прислухатися до пропозицій росіян і більш лояльно підійти до розмежування Керченської протоки, Азовського і Чорного морів, змістивши лінію кордону в нашу сторону".

Також, за інформацією видання, Київ може "надати для російських кораблів гарантії свободи судноплавства по каналу".

Зараз ви читаєте новину «Україна може віддати Росії частину Азовського моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути