четвер, 05 грудня 2013 17:02

Гриценко передав ГПУ записи перемовин "Беркуту"

Екс-міністр оборони України Анатолій Гриценко передав Генеральному прокурору Віктору Пшонці депутатське звернення разом із записами радіообміну командирів Беркуту під час підготовки і проведення операції по знищенню Майдану вночі 30 листопада.

Про це політик повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

"Запис досить об'ємний - 180 файлів. Він посекундно покриває досить тривалий проміжок часу - з 03:46 до 06:03 години ранку. Обривчасті команди-доповіді на фоні шумових завад і мату далеко не всі зрозуміють. Водночас професіоналам із цього запису абсолютно ясно: це не була якась вимушена реакція Беркуту на чиїсь провокації - це заздалегідь спланована операція з чіткою координацією дій окремих підрозділів і груп Беркуту проти мирних громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команду "Беркуту" розганяти Євромайдан дав Захарченко - журналіст

В разі створення у парламенті Тимчасової слідчої комісії я передам їй ці записи. Ясна річ, вони будуть збережені для наступного Генпрокурора - на випадок, якщо нинішній не забезпечить притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто віддавав завідомо злочинний наказ і хто діяв злочинно.

Я не планую оприлюднювати ці кількагодинні записи, з шумами і матом, для широкого загалу. Суть їх зрозуміла, висновки я Вам виклав. Збирати прес-конференції й піаритися на цій темі також не буду. Я полковник - не майор) Дякую Вам за розуміння", - йдеться у повідомленні Гриценка.

Зараз ви читаєте новину «Гриценко передав ГПУ записи перемовин "Беркуту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути