Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2024 09:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Говоритимуть про Україну: Путін зустрінеться з Ердоганом

Говоритимуть про Україну: Путін зустрінеться з Ердоганом
Президент Туреччини планує переговорити із Путіним в Астані. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін найближчими днями зустрінеться в Астані з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Анкара, сподівається, що Путін приїде з візитом до Казахстану. Про це із посиланням на заяву глави зовнішньополітичного відомства Туреччини Фідана Хакана пише Habertürk.

"Найближчими днями можлива зустріч нашого президента з Путіним у Казахстані. Ми чекаємо на Путіна з візитом до нас. Наш президент раніше запрошував його, йшлося про його прибуття. Але спочатку в Росії були вибори, а потім у нас", - розповів він.

Ердоган хоче провести переговори з Путіним на полях саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Астані. На порядку денному зустрічі буде війна в Україні та чорноморська зернова ініціатива.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін намагається створити альтернативу НАТО

Незадовго до цього Путін під час зустрічі з очільником МЗС Туреччини також заявив, що планує зустрітися з Ердоганом у липні на полях саміту Шанхайської організації співробітництва, який відбудеться 3-4 липня.

Водночас Ердоган має намір окремо зустрітися з Путіним та президентом США Джо Байденом. Уже у липні президент Туреччини візьме участь у Саміті лідерів НАТО, який відбуватиметься з 9 по 11 липня у Вашингтоні. Провідною темою події буде війна між Росією та Україною.

Президент України Володимир Зеленський побував із візитом у Туреччині та провів переговори із Реджепом Таїпом Ердоганом. Домовлено про спільні проєкти в оборонній сфері.

Також було підписано угоду, яка спрощує торгівлю України й Туреччини та усуває перешкоди для бізнесу. На рівні міністерств оборони укладено й низку важливих документів.

Зараз ви читаєте новину «Говоритимуть про Україну: Путін зустрінеться з Ердоганом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути