четвер, 05 грудня 2019 16:52

Гончарук тільки звільненнями змусить чиновників працювати - експерт

Гончарук тільки звільненнями змусить чиновників працювати - експерт
Політолог Тарас Семенюк підтримав введення системи КРІ для чиновників. Фото: УКУ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук правильно робить, що загрожує чиновникам звільненнями, оскільки тільки так він змусить їх ефективно працювати.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook озвучив політолог Тарас Семенюк.

"З українськими чиновниками по іншому не можна, не розуміють. Але головне тепер, щоб звільнення були реальними, якщо заслужив, а заслужив у нас майже кожен чиновник. Інакше якщо не карати, то система розвалиться на зльоті. Електорально - правильний крок. Якраз те, чого чекають люди", - заявив експерт.

Він також підтримав введення системи КРІ, яку, на його думку, необхідно було впровадити ще 15 років тому.

"Системи оцінки ефективності співробітників існують у всіх великих компаніях зі складною адміністративною структурою, через яку складно оцінити роботу кожного окремого співробітника "на око". КРІ дозволяє визначити, "відпрацьовує" працівник свій хліб або просто протирає штани на робочому місці. Знайти "компанію" більше і влаштовану складніше, ніж державний апарат - нереально. Держава у нас, по суті, один з найбільших роботодавців, а тому цілком логічно, що необхідний чіткий і жорсткий контроль за якістю роботи його співробітників", - зазначив політолог.

На думку Семенюка, громадяни України повинні знати, хто з чиновників справляється зі своїми обов'язками, а хто "філонить", оскільки саме українці платять їм зарплату.

"Питання тільки в тому, як після впровадження КРІ, прем'єр буде вирішувати "кадрове питання"? Знаючи "працездатність" наших чиновників, очевидно, що це проблема стане однією з найгостріших. Адже звільняти чинуш доведеться "пачками". Гончарук правильно робить. Страх - єдине, що змусить українських чиновників працювати. Головне, щоб це рішення не залишилося тільки на словах. Подивимося в найближчому майбутньому", - підсумував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук тільки звільненнями змусить чиновників працювати - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути