середа, 03 жовтня 2012 22:07

Головна проблема КПУ – як замаскувати свої "курені" – політолог

Головна проблема КПУ – як замаскувати свої "курені" – політолог
Олександр Палій вважає, що прогнози соціологів щодо виборчого результату КПУ можуть не справдитися. Фото: radiosvoboda.org

Прогнози соціологів щодо виборчого результату Комуністичної партії мають найбільший шанс не справдитися. Таку думку висловив у коментарі для Gazeta.ua політолог Олександр Палій.

"Головна проблема КПУ — кардинальна розбіжність між риторикою партії та реальністю. І ця розбіжність ще більша, ніж у Партії регіонів. Комуністи сьогодні є повністю "ручними" для "регіоналів", а для того, щоб нейтралізувати будь-які амбіції комуністів, прокуратурі знадобилося б хвилин п'ять, і при цьому не потрібно було б нічого вигадувати", - зазначив фахівець.

На думку Палія, Компартію ця ситуація давно влаштовує.

"Виборча кампанія комуністів – це жорстоке використання старечої забудькуватості, - упевнений політолог. - КПУ намагається зробити, щоб люди, які в силу свого віку не завжди пам'ятають, що їли сьогодні на сніданок, продовжили ще на п'ять років цілком буржуазне життя нинішньої верхівки Компартії. Крім того, партію задовольняє статус нішевої антиукраїнської партії, тому що КПУ розраховує саме на ті кілька відсотків населення, які не вважають Україну своєю Батьківщиною".

За словами експерта, керівництво КПУ своєю політичною рекламою відволікає увагу виборців від своєї співпраці з олігархами.

"Основним завдання очільників Компартії на найближчі тижні є забезпечити, щоб її виборцям не попалися на очі фотографії "куренів" партійної верхівки. Партноменклатурі КПУ важливо, щоб її електорат так і не дізнався "секрету Полішинеля" - того, що представники цієї партії складають ядро олігархічного режиму, зокрема на митниці, в органах, що проводять приватизацію, та по підрозділах ключових державних структур у регіонах", - підсумовував Палій.

Зараз ви читаєте новину «Головна проблема КПУ – як замаскувати свої "курені" – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути