вівторок, 25 вересня 2012 17:29

Кармазін: Генпрокуратура, як і завжди, нічого в діях Царькова не побачить

Кармазін: Генпрокуратура, як і завжди, нічого в діях Царькова не побачить
Фото: file.liga.net

Генеральна прокуратура, як і завжди, нічого в діях народного депутата від фракції КПУ Євгена Царькова не побачить, хоча ознаки злочину в його висловлюванні є.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Юрій Кармазін, коментуючи звернення народепа фракції "НУ-НС" Кирила Куликова до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням провести перевірку з приводу висловлювання Царькова в прямому ефірі телепрограми "Шустер LIVE" 21 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нунсівці" звернулися до Пшонки з проханням розібратися з Царьковим

"В пристойній державі уже б вибачалися керівники партії, до якої належить Царьков, в державі з нормальною правовою-юридичною культурою. У нас цього, на превеликий жаль, немає. Через це, я думаю, що жодних наслідків не буде, тобто Генеральна прокуратура, як і завжди, нічого в діях Царькова не побачить. Повідомлять, в його діях немає складу злочину", - додав Кармазін.

Крім того, на його думку, такі проблеми виникають із-за того, що в Україні ще існує ідеологія комунізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон про заяву Царькова: Це зі сфери повного виродження людського

"Ідеологія, яка фактично заборонена в усій Європі просто так, спокійно у нас розповсюджується. У нас в центрі Києва охороняється, невідомо за які кошти пам'ятник Леніна, у нас площі і вулиці носять імена катів українського народу, і це є нормальним явищем. І це буде нормальним явищем, поки не буде реакції", - повідомив він.

"Ми дійшли до того, що піднімається рейтинг у антидержавної сили, і суспільство робить вигляд, що нічого не відбувається. Суспільство втратило імунітет до такої людиноненависницької ідеології і суспільство втратило пам'ять", - підкреслив політик.

Відповідаючи на питання, чи є у висловлюванні Царькова ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст.161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань), він сказав: "Тут тонка грань, і ознаки такого злочину є. Ще треба проводити перевірку і опитувати Царькова, що він мав на увазі. В принципі ознаки цього складу злочину який передбачений в цій статті є. Формальні ознаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попович назвав комуніста Царькова бандитом — компартія не визнає своїх помилок

Також відповідаючи на питання, чи відрізнялась би реакція Генпрокуратури на такі висловлювання, якби був прийнятий закон про наклеп, Кармазін сказав: "Не було б іншої реакції. Тепер наклеп — це відносна річ. Можна повідомити про речі, а потім зробити висновок, що це наклеп. Наприклад, повідомлення журналістів про "вишку Бойка" може розглядатися як наклеп, повідомлення про Межигір'я може розглядатися як наклеп".

Нагадаємо, 21 вересня в прямому ефірі телепрограми "Шустер LIVE" Царьков зневажливо говорив про націоналістів в Україні: "Нешановні націоналісти, мало НКВД вас у свій час давило, не додавили вас".

Зараз ви читаєте новину «Кармазін: Генпрокуратура, як і завжди, нічого в діях Царькова не побачить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути