вівторок, 26 лютого 2008 16:21

ГоловКРУ виявило мільйонні розкрадання в "Нафтогазі"

Головне контрольно-ревізійне управління в ході перевірки НАК "Нафтогаз України" виявило факти розкрадання коштів дочірніх компаній держхолдингу - "Укртрансгазу" і "Укргазвидобування".

Про це заявив голова відомства Микола Сивульський у статті, опублікованій у вівторок в урядовій газеті "Урядовий кур"єр".

Управління, зокрема, встановило, що "Укртрансгаз" протягом 2007 року перераховував ТОВ "Восток-газсервис" (Феодосія) авансові платежі в рахунок оплати будівельно-монтажних робіт на об"єктах Метрологічного центру в Боярці, які згодом шляхом багатоступінчастих фіктивних угод "розчинялися" на рахунках приватних компаній Луганської області.

Так, 140 млн грн за два дні - 31 липня і 1 серпня - були перераховані зареєстрованому за неіснуючою юридичною адресою НП "Передові сучасні технології" (Луганськ), ліквідованому в грудні минулого року.

Сивульський також повідомив, що менеджмент "Восток-газсервис" у лютому 2008 року інсценував крадіжку документів.

Правоохоронні органи пізніше встановили, що водій розбив скло в автомобілі, з якого були вкрадені документи, за вказівкою керівництва товариства.

ГоловКРУ в ході перевірки також знайшло заборгованість ЗАТ "Зангас-НГС" (Миколаїв) перед дирекцією з будівництва й експлуатації газопроводу "Джанкой - Феодосія - Керч", що є структурним підрозділом "Укртрансгазу", у розмірі 321,3 млн грн.

Крім того, управління виявило численні факти закупівель матеріально-технічних ресурсів у посередників за завищеними цінами "Укргазвидобуванням", найбільшим газодобувним підприємством в Україні.

ГололвКРУ в ході ревізії фінансово-господарської діяльності "Укргазвидобування" провело аналіз договорів і контрактів з основними постачальниками товарів, робіт і послуг, яким були перераховані значні суми, і встановило, що загальна сума розрахунків у 2007 році лише по 18 постачальниках склала 878,1 млн грн.

При цьому станом на 1 січня 2008 року заборгованість цих постачальників перед дочірньою компанією НАКу складала 566,7 млн грн, тобто постачання в повному обсязі забезпечили тільки шість компаній на суму 311,4 млн грн.

Зустрічні звірки показали, що вісім компаній-постачальників "Укргазвидобування" відсутні за зазначеними у документах юридичних і фактичних адресах, по яких у більшості випадків знаходяться багатоквартирні житлові будинки, пише "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «ГоловКРУ виявило мільйонні розкрадання в "Нафтогазі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути