вівторок, 24 червня 2008 11:29

Головному судді порекомендували змінити тон заяв до Ющенка

Оцінки законопроектів про внесення змін до законів "Про судоустрій України" та "Про статус суддів", публічно зроблені головою Верховного Суду України Василем Онопенком, не мають під собою жодного об"єктивного підґрунтя.

Так заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин прокоментував заяви Онопенка, повідомляє прес-служба президента.

Пукшин вважає, що насправді за заявами голови ВСУ стоїть намагання уникнути відповідальності за стан справ у судовій системі держави, відсутність довіри громадян України до національних судових органів та політичну заангажованість окремих судових рішень.

Адже ВСУ, який в особі свого голови має фактично монопольний вплив на всю судову систему, наразі не демонструє себе як ефективний механізм прийняття судових рішень, що відновлювали б права і свободи громадян і мали вплив на долю держави, пояснив представник секретаріату.

"Реальна стурбованість пана Онопенка з приводу перспектив прийняття цих законопроектів лежить у площині його особистої зацікавленості у збереженні власної посади голови Верховного Суду", - заявив Пукшин.

Голова ВСУ, продовжив представник секретаріату, "відповідно до чинного законодавства, має по суті одноособовий вплив на формування кадрової політики в суддівському корпусі, призначення суддів на адміністративні посади та, як наслідок, прийняття рішень судів".

Пукшин наголосив, що тональність заяв Онопенка, адресованих президенту та його секретаріату, неприпустима як для громадянина, так і для вищої посадової особи, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Головному судді порекомендували змінити тон заяв до Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути