Ексклюзиви
пʼятниця, 07 серпня 2020 15:47

Генпрокурору потрібно звільнити Панова - Ляшко

Генпрокурору потрібно звільнити Панова - Ляшко
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що Олександр Панов допомагає Андрію Головачу відсудити у держави 100 млн грн

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова повинна звільнити керівника департаменту з нагляду за слідством і діяльністю ДБР Офісу Генпрокурора Олександра Панова, оскільки він сприяє незаконній діяльності колишнього голови податкової міліції часів Віктора Януковича - Андрія Головача.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"А ось кого потрібно у відставку відправити, я вже зараз Генеральному прокурору можу підказати. Там у неї є такий керівник департаменту Панов з нагляду за слідством. Цей Панов дружить з адвокатом Головача. Головач - це колишній керівник податкової поліції при Януковичі. Цей Головач намагається забрати у держави 100 млн грн. Пам'ятаэте, на вертольотах затримували? Так ось один із тих, кого затримували - це був Головач. Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 млн грн, щоб вийти з в'язниці. Зараз намагаються через Печерський суд відсудити, повернути назад ці гроші. Панов - керівник департаменту ОГП - в цьому йому допомагає", - заявив Ляшко.

Підгін відео виступу Олега Ляшка можна переглянути за посиланням.

На його думку, фактично такими діями Панов "порушує інтереси держави і лобіює інтереси корупціонерів". "Тому я звертаюся до Генерального прокурора - звільніть Панова з посади, якщо він переплутав власні інтереси з державними. У мене для цього є всі докази, я готовий їх надати", - додав Ляшко.

Нагадаємо, що в 2016 році Головач був затриманий, а потім заарештований за підозрою в незаконному відшкодуванні податку на додану вартість на 3 млрд гривень в схемі ексглави Міндоходів Олександра Клименка. У лютому 2017 року стало відомо, що генерал уклав угоду зі слідством і сплатив 130 млн грн збитків, визнавши себе винним і отримавши умовний термін.

У 2020 році з'ясувалося, що збитки оплатив син Головача Олександр, який тепер намагається визнати платіж недійсним, оскільки він нібито був зроблений "випадково".

Суть претензій Головача-молодшого зводиться до того, що він не був стороною будь-яких угод зі слідством, у тому числі й угоди від 22 грудня 2016 року. Також у нього не було довіреності від батька на здійснення будь-яких дій від його імені, він не був визнаний винним за нанесення будь-якої шкоди державі, і, відповідно, ніяких підстав вносити 130 млн грн на рахунок казначейства у нього не було.

Олександр Головач в Печерському районному суді судиться з державою, а також має намір стягнути з неї додатково 11,7 млн ​​грн "інфляційних".

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурору потрібно звільнити Панова - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути