пʼятниця, 07 січня 2022 13:31

Гарань про арешт майна Порошенка: подарунок під ялинку Путіну від Зеленського

Гарань про арешт майна Порошенка: подарунок під ялинку Путіну від Зеленського
Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня. Фото: ЄС

Переслідування п'ятого президента Петра Порошенка послаблює Україну.

Про це у Facebook написав науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва , професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

Він прокоментував рішення Печерського суду про арешт майна Порошенка і зауважив, що це - наслідок ідеї-фікс президента Володимира Зеленського.

"Номінацію "Викрадач Різдва" у попередніх опитуваннях вигравав Путін. А зараз з ним хоче позмагатися президент Зеленський. Коли мені зателефонували знайомі про арешт майна Порошенка, я спочатку не повірив - знов щось десь на фейсбуці "якась бабка сказала". А виявилося, що так. Це ж треба, перед Різдвом, коли треба об'єднуватися", - пише Гарань.

За його словами, справа не в Порошенку, а в тому, що перед путінською агресією, Зеленський роз'єднує країну, тисне на державницьку опозицію, дискредитує перед світом.

"Як би ми не ставилися до Порошенка, але він з 2014 року очолював країну, яка воювала, створював міжнародну коаліцію на захист України. У цей час "пацифіст" Зеленський іронізував над Україною і своїм гумором нижче плінтуса руйнував довіру до державних інституцій, висміював в телесеріалі не тільки українців у вишиванках, а й Захід, який нам допомагав", - нагадав науковець.

"А Путін у цей час посміхається і потирає руки. Це ж який подарунок йому під ялинку робить Зеленський", - пише Гарань.

Порошенка підозрюють у скоєнні державної зради й сприянні діяльності терористичних організацій ЛДНР. Про підозру йому повідомили 20 грудня.

У Facebook Порошенко повідомляв, що перебуває в Туреччині. Незабаром записав відео, у якому заявив, що команда президента Володимира Зеленського перетнула "червоні лінії".

В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт підозрюваного з альтернативою застави 1 млрд грн.

Порошенко планує повернутися в Україну 17 січня і готується до зустрічі з генеральною прокуроркою Іриною Венедіктовою.

У "Європейській солідарності" заявили, що Порошенко повертається не для того, щоб відбиватися від політичних звинувачень, а для того, щоб боронити Україну від "некомпетентного керівництва" і зовнішньої агресії.

Зараз ви читаєте новину «Гарань про арешт майна Порошенка: подарунок під ялинку Путіну від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути