Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2012 22:50

Фюле про резолюцію ЄС: "М'яч - на стороні України, і вона повинна добре грати"

Фюле про резолюцію ЄС: "М'яч - на стороні України, і вона повинна добре грати"
Штефан Фюле Фото: euinternews.blogspot.com

Підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом залежить від української сторони, яка повинна вчасно виконати необхідні критерії - до листопада 2013 року. Про це заявив Єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле у середу у Страсбурзі, виступаючи під час дебатів у Європарламенті щодо резолюції стосовно ситуації в Україні, повідомляє "Укрінформ".

"Підсумовуючи: м'яч явно знаходиться на стороні України. Якщо вона хоче встигнути забити гол до саміту "Східного партнерства", то повинна добре грати та поглядати на годинник. Євросоюз щиро бажає рухатися уперед, але підписання не відбудеться, доки не буде відчутного прогресу у досягненні критеріїв", - наголосив профільний єврокомісар.

Він нагадав, що йдеться про визначені Радою ЄС із закордонних справ 10 грудня три сфери, прогрес України у яких буде оцінюватися під час саміту "Східного партнерства" у листопаді 2013 року у Вільнюсі. Це, зокрема, усунення недоліків, виявлених під час парламентських виборів; вирішення проблеми вибіркового судочинства та унеможливлення його застосування у майбутньому; проведення визначених у порядку денному асоціації реформ.

"Хочу підкреслити, що ми не запроваджуємо додаткових бар'єрів, але, водночас, ми не йдемо на компроміс у питаннях цінностей", - наголосив Фюле.

Зараз ви читаєте новину «Фюле про резолюцію ЄС: "М'яч - на стороні України, і вона повинна добре грати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути