вівторок, 13 грудня 2011 13:23

Фюле не сподобався недостатній прогрес деяких реформ в Україні

Фюле не сподобався недостатній прогрес деяких реформ в Україні

Верховний комісар з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Штефан Фюле зазначає, що Євросоюз стурбований недостатнім прогресом з низки критично важливих реформ в Україні і в ході візиту до України обговорив це питання з керівництвом країни, наголошується в повідомленні прес-служби єврокомісара.

В ході візиту Фюле провів зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком. Крім того, єврокомісар зустрівся з екс-прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, яка наразі утримується в Київському СІЗО.

Фюле зазначив, що Угода про асоціацію є "найкращою перспективою для українських громадян, з метою забезпечення того, що їхнє майбутнє буде грунтуватися на європейських цілях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У камері Тимошенко просила Фюле якнайшвидше укласти Угоду про асоціацію

"Я підкреслив, що Європейський союз стурбований недостатнім прогресом з низки критично важливих реформ в Україні, включаючи проведення конституційної реформи та судової. У нас відбулася глибока дискусія з цих питань", - зазначив єврокомісар.

Крім того, в ході зустрічі з керівництвом країни Фюле підкреслив серйозну стурбованість ЄС щодо виборчого правосуддя в Україні, зокрема щодо Тимошенко та інших політиків і колишніх чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС розраховують на апеляцію для Тимошенко

"У нас відбувся корисний обмін думками щодо економічного управління і необхідності поліпшення бізнес-клімату, включаючи необхідність для України забезпечити чесну і ринкову ціну на газ, а також забезпечити виконання Україною зобов'язань в рамках членства в енергетичному співтоваристві", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Угоді про асоціацію не буде перспективи членства України в ЄС

Як йдеться у повідомленні, метою минулого візиту була підготовка проведення майбутнього саміту Україна-ЄС, проведення якого заплановано на 19 грудня у Києві, а також обговорення низки важливих питань як в нинішніх двосторонніх взаєминах Україна-ЄС, так і питань, метою яких є довгострокова політична асоціація та економічна інтеграція.

Зараз ви читаєте новину «Фюле не сподобався недостатній прогрес деяких реформ в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути